Ana Sayfa Yazarlar 2.06.2020 754 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Virüsün Bugünü ve Yarını…

Bu gün yaşadığımız virüs salgını öyle ya da böyle bir şekilde atlatılacak.
Aşısının ve ilacının bulunmasıyla birlikte bu salgın da bitecek, hayat eskiden olduğu gibi normale dönecek.
Ancak…
Salgın günleri süresince yaşadıklarımız ve bundan sonra da yaşayacaklarımız kolay kolay hafızalarımızdan çıkmayacak, unutulmayacak.
Tarih, yaşadığımız bu süreci anlatırken büyük ihtimalle  “Gözle görülmeyen bir virüs, koca devletleri diz çöktürdü!” tanımlaması yapacak.

Ne yazıktır ki; aynı tarih, ülkemizdeki süreci anlatmada şu notları da düşecek;
-Küçüklü büyüklü bütün işyerleri kapatıldı ama fabrikalar açıktı, çalışıyordu. Fakat Devlet kapanan işyerlerine değil de, çalışan fabrikalara destek oldu.
-Bütün okullar kapalıydı, dersler televizyon kanalları üzerinden yapıldı. Fakat televizyon üzerinden yapılan ilk derste çocuklara resmen idam filmi izlettirildi.
-Bilim insanları virüsle ilgili mücadele yöntemlerini bangır bangır bağırıp anlatırken, insanların bir bölümü saç kurutma makinesini burnuna tutarak virüs öldürmeye çalıştı.

Kısacası yıllarca zihinlerimizde kalacak bir süreci sağlığımız yönünde hükümetmizin yerinde hamleleri ile sağlık bakanımızın durmak bilmeyen enerjisi ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlıkları sayesinde çok az bir hasarla atlatsakta ekonomik anlamda çok önemli tahribatlarla karşı karşıya kaldık.

İlginizi çekebilir

Bugün CUMA

Bugün CUMA

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri