Ana Sayfa Ordu Haber 29 Mayıs 2020 361 Görüntüleme

YILMAZ:DENETİMLERE ARA VERMEK YOK

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından COVİD-19 tedbirleri kapsamında ilimiz genelinde başlatılan gıda denetim seferberliği ramazan ayında da hız kesmeden devam etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından COVİD-19 tedbirleri kapsamında ilimiz genelinde başlatılan gıda denetim seferberliği ramazan ayında da hız kesmeden devam etti. Gıda denetim ekiplerimiz tarafından 30 günde 926 Adet denetim gerçekleştirildi ve denetimler sonucunda 12 işletmeye idari para cezası uygulandı.

İl Müdürümüz Kemal YILMAZ yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamak Tarım ve Orman Bakanlığımızın önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından Covid-19 salgını nedeniyle Ülkemiz genelinde başlatılan denetim seferberliğine ilimizde Ramazan ayında da aralıksız devam edilmiştir. Ekiplerimiz tarafından 30 günde 926 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 52 numune alınmıştır. Alınan numunelerin gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklar nedeniyle 12 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı nedeniyle halkımızın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak denetimlerin gerçekleştirildiğini belirten İl Müdürümüz; “Ramazan dolayısıyla tüketimi artan ürünleri üreten, satan ve tüketime sunan gıda işletmeleri daha sık denetlenmiştir.  Özellikle unlu mamuller ile tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek, pide üretim ve satış yerleri, “ramazan paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı gıda işyerlerinin denetlenmesine ağırlık verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Gıda işletmelerine pandemi sürecinde alınması gereken tedbirleri bir kez daha hatırlatan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; “Tüm gıda işletmelerinin Bakanlığımız tarafından belirlenen hijyen kurallarına uymaları, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması hastalığın yayılmasının önlenmesinde önemli olduğunu belirterek hem gıda işletmecisinin hem de tüketicilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini vurguladı.

“174 Alo Gıda Hattı” hakkında da hatırlatmada bulunan İl Müdürümüz; “Gıda denetimlerinin amacına ulaşabilmesi için tüketicilerinde bilinçli olmaları büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketicilerin “174 Alo Gıda Hattı” veya geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden bizlere ulaşarak ihbarda bulunabilmektedir” şeklinde konuştu.

Ayrıca İl Müdürümüz Kemal YILMAZ, 2020 yılında bugüne kadar ekiplerimiz tarafından toplam 5 bin 46 adet gıda denetimi gerçekleştirildiğini ve bu denetimler sonucunda 36 adet idari para cezası uygulandığını, 1 işletme hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu vurgulayarak, vatandaşlarımızın daha güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri