Ana Sayfa Ordu Haber 30 Aralık 2019 532 Görüntüleme

TURİZM ZİRVESİNDEN ÇIKAN SONUÇ SEVİNDİRDİ “Taklit Edilen Şehir Olmak İçin Yürümeliyiz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu turizmini 12 aya yayarak şehre canlılık kazandırmak ve Ordu’nun turizmde marka bir şehir olmasını sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ordu ilinin turizm geleceği ve gelişiminin ele alındığı Turizm Zirvesi gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu turizmini 12 aya yayarak şehre canlılık kazandırmak ve Ordu’nun turizmde marka bir şehir olmasını sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Ordu ilinin turizm geleceği ve gelişiminin ele alındığı Turizm Zirvesi gerçekleştirildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezinde yapılan zirveye Yazar Hikmet Pala, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökçe Yüksek, Gastronomi Danışmanı Sinan Hamamsarılar ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Asım Suyabatmaz çeşitli konularla konuşmacı olarak katıldı. Katılımcılar Ordu tarihi ve kültürel yapısı, bir şehir nasıl turizm destinasyonuna dönüşür, Ordu’da turizm destinasyonları ve rotaları, dünya gastronomi turizmi konularında açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

“ORDU TAKLİT EDİLEN BİR ŞEHİR OLACAK”

Ordu’nun taklit edilen bir şehir olacağını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu için büyük bir öneme sahip olan bu programda herkes Ordu için düşüncelerini aktaracak. Bizim hedefimiz Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınma noktasında turizm yatırımlı çalışmalardır. Alanında uzman arkadaşlarımız bizlere turizm ile ilgili bilgilendirmeler yapacak. Böylece eksiklerimizi görüp harekete geçeceğiz. Amacımız taklit edilen bir Ordu oluşturmak” dedi.

“TURİSTLERİN YENİ VİZYONU YARATICI DESTİNASYON ALANLARINA GİTMEK”

Program kapsamında çeşitli konularda bilgiler veren konuşmacılar “Ordu’nun milattan önceye dayanan bir tarihi var. Yason Burnu’ndan Bolaman’a, Kurul Kalesi’nden Cotyora’sına kadar önemli değere sahip yerleri mevcut. Ordu her detayıyla kültürlü bir yapıya sahiptir. Zengin kültür yapısına sahip olan Ordu’nun bu yönü turizme de oldukça katkı sağlayacaktır. Havalimanının açılmasıyla birlikte 2015 yılından itibaren Ordu’ya gelen yabancı turist sayısı oldukça artmış durumdadır. Turistlerin Ordu’ya gelmesi şehir ekonomisine katma değer sağlamaktadır. Dünyada Ordu’ya benzer şehirler bulunuyor. Bu şehirler kaynağına odaklanan şehirlerdir. Kimi parfümüyle kimisi ise kayak merkezi ile ün kazanmıştır. Bizler de öyle bir şey yapmalıyız ki Ordu’nun turizmde canlanmasını ve herkes tarafından tanılan bir şehir olmasını sağlamalıyız. Türkiye’nin her ili turizm destinasyonudur. Çok kaynağımız var fakat çekicilik yok. Turist çekmek için konaklama, ulaşılabilirlik, çekicilik ve destek hizmetlerinin ön planda tutulması gereklidir. Ordu günübirlikçi bir şehir. Bizler bu pastayı büyüterek neler yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz. Turistlerin artık yeni vizyonu yaratıcı destinasyon alanlarına gitmek. Mesela tarla sürmek, koyunları sağmak gibi olayın içerisinde yer almak istiyorlar. Bunların yapılabileceği en iyi yerlerden biri de Ordu olabilir. Dünya ülkelerinin gastronomi anlamında sahip çıktığı ürünler var. Bu ürünleri tanıtma noktasında da birçok etkinlik geliştirmekteler. Ordu’da yemek kültürünün geliştirilmesi ve tanıtılması yerli ve yabancı turistlerin Ordu’ya gelmelerini sağlayacaktır. Ordu için yerel niteliği taşıyan ürünlerin envanterleri ve tariflerin çıkartılması gerekmektedir. Ordu’da bulunan otellerin ve restoranların yapılacak olan bu çalışmaya dâhil edilmesi lazım. Ordu’nun yerel değere sahip en kuvvetli üç ürünü seçip üzerinde özel çalışmalar yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştular.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri