Rektör Prof. Tarık Yarılgaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu idari personeli ile toplantı gerçekleştirerek Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulundu.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Müdür Yardımcıları ve tüm idari personel katıldı.
Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, mesleki alanda endüstrinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriye sahip ara insan gücü ve geleceğin girişimci bireylerini yetiştirmek amacıyla özel ve kamu sektörleriyle işbirliğini sürdürüyor.
4 binden fazla öğrencisi, 37 akademik ve 14 idari personeli ile eğitim ve öğretimini sürdüren Teknik Bilimler MYO, öğrencilerin bilimsel ve kültürel bilgilerini arttırılarak gelecekte parçası olacakları iş dünyası ile kaynaşmalarını sağlamak üzere KOSGEB, İŞKUR ve özel sektör sanayi kuruluşlarıyla yaptığı işbirlikleriyle öğrencilerine şimdiden iş dünyasının kapılarını aralıyor.
Öğrencilerin mesleki yeterliliklerini pekiştirmek ve gelişen teknoloji karşısında firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarını temin etmek amacıyla da üniversite-sanayi işbirliğini de göz ardı etmeyen Meslek Yüksekokulu, bu çerçevede 7 adet Otomotiv firması ile yaptığı anlaşma ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü Otomotiv Programı öğrencilerinin uygulama derslerini yerinde almalarını sağlıyor. Bununla birlikte İnşaat Teknolojisi Programı son yıllarda bölgemizde ve ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki yeterliliğe sahip iş gücü elemanı yetiştirmeye devam ediyor. Kalifiye elemanın daima arandığı bir iş alanı olması nedeniyle, inşaat teknolojisi programından mezun olan öğrenciler sektörde mal/hizmet üreten inşaat firmalarında; mühendislik-mimarlık bürolarında, şantiyelerde uygulama yapan firmalarda, beton santrallerinde, yalıtım firmalarında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkanını elde ediyor. Dinamik yapısı ile yapı sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunmayı amaç edinen bölüm gerek kamu gerekse özel sektörde yapı malzemesi üretim ve kullanım aşamalarında sanayiye teknik destek ve iş gücü yetiştirmeyi hedefliyor. İnşaat Teknolojisi Programı laboratuvarında bulunan 33 farklı cihaz/makine ile 100 den fazla deney yapılarak ve araştırma-danışmanlık hizmetleri de verilmeye devam ediliyor.
Üniversitemizin en büyük birimlerinden biri olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda her öğrenciye aynı standartlarda verimli ve hızlı hizmetin sağlanması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımının yanı sıra idari personelin iş verimliliğini artıracak stratejiler geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. İdari personel ile bir araya gelen ve okulda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Meslek yüksekokulları ülkemizde büyük bir boşluğu doldurarak yetiştirdiği ara elemanlarla sürdürülebilir kalkınmaya büyük bir katkı sağlamaktadır. 40 yılı aşkın bir süredir Ordu’ya ve Karadeniz Bölgesi’ne kaliteli bir eğitim hizmeti sunan ve bu faaliyetlerine hızla devam eden Meslek Yüksekokulumuz bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Kurumumuz, bugüne kadar akademik ve idari personelinin birlikte yürüttüğü başarılı çalışmalar neticesinde 20 bine yakın öğrenci mezun etmiş, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde ise 4 bin den fazla öğrencisi ile bölgenin ihtiyacına yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ordu Üniversitesi olarak bütün birimlerimizde yürüttüğümüz araştırma-geliştirme çalışmalarıyla bilimsel bilgiyi daha ileri taşımak ve Üniversitenin şehre daha çok katma değer üretmesini sağlamak için akademik ve idari personelimizle kurulduğumuz günden beri üstün çaba sarf etmekteyiz.” şeklinde konuştu