DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Tasarruf
Örneğin başta doğalgaz
ve elektrik olmak üzere gelen zamları eleştiriyoruz …
Sonra, Ekonominin hiç de iyi gitmediğini söyleyerek, eğitim’de, sağlık alanında
yaşanan sıkıntıları dile getiriyoruz…
Ücretlerin eridiğini, insanların ay sonunu getiremediğini, insanların alım
gücünün düştüğünü ifade ederek, çevreye sahip çıkılmadığını, canlıların
yaşamının tehlikeye düştüğünü, çocukların geleceğinden endişe duyulduğunu zaman
zaman belirtiyoruz.
İşsizliğin korkutucu boyutlarda olduğunu belirtip “Yazık oluyor bu ülkenin çocuklarına” falan gibi yorumlarda
bulunuyoruz.
Yukarıda anlattığımız sıkıntılara ne zaman girsek, birilerinin “Ülke savaş halinde senin uğraştığın işe
bak!” tepkisiyle karşılaşıyoruz.
Ne zaman bir sorun dile getirmeye kalksak, o birileri yine çıkıp “İnsanlarımız orada canının derdinde sen
neyle uğraşıyorsun?” falan diyor.
“İyi de bunlar da sıkıntı ve insanlar bu
tür sıkıntılarla yaşıyor işte!” falan demeye kalktığımızda “sen bu harekâta
karşı mısın?” diye saçma sapan bir başka suçlama geliyor.
Dolayısıyla dile getirdiğiniz her türlü sıkıntının potada yok edildiği
böylesine bir süreç yaşanırken, yazı yazıp bir şeyleri eleştirmenin çok da
kolay olmadığı takdir edilecektir.
Aynı süreç içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu
ortamda herkes partimize katılmalı” sözlerini makul ve normal bulanların,
bizim işsizlik ve zamlara yönelik eleştirilerimize “şimdi zamanı mı?” diyerek karşı çıkması da ayrı bir mesele olsa
gerek.
Sonuç olarak…
Hassas, provokasyona açık ve siyaseten rahatlıkla kullanılabilecek bir süreç
içinde diğer sıkıntıları dile getiremeyeceğimiz göz önüne alındığında ve
köşenin de boş kalmaması gerçeği hesap edildiğinde “En azından bir işe yarayalım” istedik.
O birilerini de memnun etme düşüncesiyle! Annemin yaptığı benimde çok
sevdiğim kemikli Kuru Fasulye tarifi
hazırladık.
İşte tarifimiz:
Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz, ertesi gün suyunu süzüp bolca
yıkıyoruz.
Diğer taraftan etleri biraz sıvı yağ eklediğimiz düdüklü tencerenin içine
alıyoruz ve harlı ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Kavrulduğunda kuru fasulyeyi içine ekliyoruz.
Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçaları da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Suyunu da fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar yaklaşık 4,5 -5 bardak kadar
sıcak suyu ekliyoruz.
Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Harlı ateşte düdük ötene kadar daha sonra ise düdüğünü indirip orta ateşte 30
dk kadar pişiriyoruz.
Pişme süresi fasulyenin tazeliğine bağlı değişebilir.
30 dakikadan sonra bir kontrol etmekte fayda var. Pişmemişse yeniden biraz daha
kaynatabilirsiniz.
Fasulyeleri haşlamadan kullanın, bu şekilde çok daha vitaminli ve tadı da daha
güzel oluyor.
Deneyin derim. Afiyet olsun (yanında
turşu ya da soğan mutlaka olsun ama)