Ana Sayfa Ordu Haber 20 Aralık 2019 617 Görüntüleme

ŞİŞMAN: ORTAK FİKİRLE BÜYÜK ADIMLAR ATIYORUZ.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında HAYTAP, Veterinerler Odası ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası alınan kararlar hızla hayata geçiriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında HAYTAP, Veterinerler Odası ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrası alınan kararlar hızla hayata geçiriliyor.

Konunun bütün paydaşları ile yapılan görüşmeler sonrası Başkan Güler’in talimatıyla, Karapınar mahallesinde bulunan sokak hayvanları geçici bakım evinin 3 dönümlük alanı 8 dönüme çıkarılıyor.

Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “Karapınar’da başlattığımız çalışmalar kapsamında kapasiteyi artırarak hayvanlara rahatlama sağlayacağız. Röntgen ve ultrason cihazı yerleştireceğimiz merkezde köpek ve kedi cinsi bütün hayvanların bakımını yapabileceğiz. Öte yandan Büyükşehir Belediyemizce Ünye’deki hayvan sevkiyat merkezinin kapasitesini iki katına çıkaracağız. 19 ilçede hayvanseverlerin belirlediği noktalara köpek kulübeleri yerleştirecek ve il genelinde iki ayrı noktada hayvan gömü alanları oluşturacağız” dedi.

“3 DÖNÜMLÜK ALAN 8 DÖNÜME ÇIKARILIYOR”

Bütün paydaşların ortak fikirlerini yansıtacak çalışmaların hayata geçirileceğine dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “Öncelikle 3 dönümlük alan üzerine kurulu mevcut tesisi 8 dönüme çıkarıyoruz. Hem ameliyathane hem de idari bina olarak hizmet veren yapıyı biz sadece ameliyahane ve tedavi merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz. Yine giriş kısma idari bina ve hayvan kabul merkezi inşa edeceğiz. Burada mevcut hayvanların alanlarını genişleterek hayvanlara rahatlama sağlamak birinci acil eylem planımız. Burası tamamen geçici bakım evi ve ameliyathane merkezimiz. Burada hayvanların bakımı yapıldıktan ve kısırlaştırdıktan sonra doğal ortamlarına geri bırakılacak. 1.5 ay gibi bir sürede hayvanseverlerin taleplerine uygun olarak projeyi hayata geçirmeyi öngörüyoruz. Burada mevcut yapıları ve binaların beton temellerini de kullanarak köpek kulübeleri ve binalar inşa edecek mevcut alanı ve kaynaklarımızı etkin kullanacağız” diye konuştu.

“300 HAYVANA HİZMET VERİLEBİLECEK”

Hayvanlara konfor sağlayacak adımların atıldığını belirten Şişman, “Soğuk havaya yönelik önlemler de şimdiden alındı. Kulübe sayılarını hızlıca artırmaya devam ediyoruz. Şimdi barınaktaki bütün hayvanlar kulübelerin içerisinde. Burada hiçbir hayvan soğukta ve yağmurda kalmıyor. Yapacağımız çalışma ile aynı anda tedavi, kısırlaştırma ve geçici bakım olarak 300 hayvanı misafir edebilecek potansiyele kavuşacağımızı öngörüyoruz. Köpek ve kedi cinsi bütün hayvanların bakımı burada yapılabilecek. Buraya röntgen ve ultrason cihazı koyacağız. Gelen hayvanların röntgenleri çekilerek tedavileri sağlanacak” şeklinde konuştu.

“HER İLÇEYE 20 TANE KÖPEK KULÜBESİ YERLEŞTİRİLECEK”

Karapınar’daki çalışmaların yanı sıra Ünye ilçesindeki hayvan sevkiyat merkezinin kapasitesinin de iki katına çıkarılacağını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “Ünye’deki hayvan sevkiyat merkezinin kapasitesini iki katına çıkaracağız. Oraya da köpek kulübelerini yerleştireceğiz. Hayvanseverler ve hayvan federasyon temsilcileri ile görüştük. Ordu genelinde hayvanseverlerin belirlediği alanlara her bir ilçeye en az 20 tane, yaylalar da dahil olmak üzere açık alanlara köpek kulübeleri yerleştireceğiz. Böylece hayvanları kışın soğuktan yazın da sıcak havadan korumuş olacağız. Barınaklarımızda olmayan, doğal hayatta yaşamlarını sürdüren sokak hayvanları için minimum 400 köpek kulübesini doğaya bırakacağız” ifadelerini kullandı.

“HAYVAN GÖMÜ ALANLARI OLUŞTURULACAK”

Hayvanların haklarını gözeterek çalışmaları bu doğrultuda yapacaklarını söyleyen Şişman, “Bir tane Altınordu’nun üst tarafına bir tane de Fatsa ve Ünye bölgelerinin üst tarafına olmak üzere hayvan gömü alanı kuracağız. Buna hayvan mezarlığı da diyebiliriz. Bir şekilde bizim barınaklarımızda ölen hayvanları oralara gömeceğimiz gibi hayvanseverler de ölen hayvanlarını bu alanlara gömebilecekler. Onlar da bir canlı. Bir insan vefat ettiğinde uygun bir yere defnediliyorsa bu hayvanları da uygun bir yere gömmek bizim görevimiz. Diğer türlü yol kenarlarına ve çöp konteynırlarına atılıyor. Bir canlıya böyle davranmak da hoş olmuyor. Onların haklarını da gözeterek o şekilde davranmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri