Ana Sayfa Ordu Haber 27 Nisan 2018 186 Görüntüleme

“Sinema Günleri” Etkinliğine Devam

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile 2-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ordu’da “Sinema Günleri” etkinliği gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile 2-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ordu’da “Sinema Günleri” etkinliği gerçekleştirilecek.

Yapılacak “Sinema Günleri” etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Kültür mirasımızın gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak, Türk sinemasının yerini ve rolünü güçlendirmek, ulusal sinema eserlerini izleyiciye ulaştırılmasını sağlamak, ilimiz merkez ve ilçelerinde yaşayan ilköğretim öğrencilerimizi ve o yöre insanını sinema ile buluşturmak amacıyla son 3 yıldır ‘Sinema Günleri’ etkinliği yapılmaktadır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ve Valiliğimizin desteği ile gerçekleştirilen “Sinema Günleri” etkinliğinin bu yıl da devem edeceğini belirten Uğur Toparlak, “Sinema Günleri’ etkinliği, 2015-2016-2017 yıllarında 19 ilçeye bağlı 38 mahallede açık hava sineması kurularak, ilköğretim öğrencileri ve yöre halkına yönelik olarak gerçekleştirilmişti. Bu yıl da, yine Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Ordu Valiliğinin desteği ile 02-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında, il genelindeki kırsal kesimi kapsayan ‘Sinema Günleri’ etkinliği düzenlenecektir. Ayrıca, etkinliği gerçekleştirdiğimiz ilköğretim okullarındaki öğrencilerimize proje kapsamında yeme-içme ikramları yapılacaktır. Amacımız çocuklarımızın güzel bir vakit geçirmelerini sağlamaktır “diye konuştu.

“Sinema Günleri” etkinliğinin, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü Perşembe İlçesi Kırlı Mahallesi İlk/Ortaokulunda saat:10.00’da programın galası yapılarak start verileceğini ifade eden Uğur Toparlak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sinema, toplumda yaşanan değişmeleri, çalışmaları, beklentileri ve toplumsal dinamiğini temsil eder. Sinemanın elinde bulundurduğu görselliğin ve bilinçaltıyla direkt iletişime geçebilmenin gücü diğer tüm sanatların üzerindedir. Genel anlamda sinemanın gelişim tarihi incelendiğinde bu etki gücünün dünyanın çok önemli tarihsel süreçlerinde toplumların kaderini belirleyecek pek çok konu görülecektir. Aslında denilebilir ki, bir toplumu anlamak için, sinemasına bakmak yeterlidir. Onda iyi güzel, hoş, ilgi çekici, kötü, yanlış, doğru ne varsa, sinemasında da o vardır. Sinema aynı zamanda duyguların dışavurumunu en sağlıklı ve doğal yöntemle yapmanın yöntemidir. Her sanat gibi hayal gücüne dayanır. Gözlemin ve düşünce dünyasının sinemaya kaynaklığı da yadsınamaz.  Bireyin düşünceleri sinemayı etkiliyorsa, tolum hayatı birinci elden sinemayla etkileşim içinde demektir. Özellikle gelişmekte olan toplumların, yerleşmekte olan düzenlerindeki tüm eksik ve gedikler sinemanın gücüyle eleştirilir, çözümlenmeye çalışılır. Toplum;  aşkını, acılarını, mutluluğunu, hüznünü, savaşını, barışını sinema perdesinde yaşar. Kısacası toplumun nefes alışıdır, yaşayışıdır sinema. Yeter ki sinemanın doğru ellerde, doğru amaçlar için kullanılsın!

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri