Ana Sayfa Ordu Haber 16 Ekim 2017 433 Görüntüleme

ŞEHİR HASTANESİNİ BEKLİYORUZ 

Ordu’nun Altınordu ilçesinde daha önce botanik park olarak inşa edilen 116 dönümlük araziye yapılması planlanan şehir hastanesinin ihalesinin yıl sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde daha önce botanik park olarak inşa edilen 116 dönümlük araziye yapılması planlanan şehir hastanesinin ihalesinin yıl sonuna kadar yapılacağı belirtildi.
Altınordu’ya bağlı Eskipazar’da 116 dönüm arazi üzerine yaklaşık 15 milyon lira harcamayla botanik parkı kuruldu. Geçen yıl yapımı tamamlanan park, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildi. İçinde oturma alanları, yürüyüş parkuru, kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin olduğu park, Mayıs ayında ziyaretçilere açılması planlanırken beklenmedik bir durum oluştu. Sağlık Bakanlığı daha önce yeri ve projesi hazır olan 400 yataklı Ordu Devlet Hastanesi projesini iptal edip, onun yerine 900 yataklı şehir hastanesi yapılması için çalışma başlattı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüs alanında yapılması planlanan 76 dönümlük şehir hastanesi arazisi yetersiz bulundu. Bunun üzerine gözler Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen botanik parkına çevrildi. Sağlık Bakanlığı şehir hastanesinin buraya yapılması yönünde talepte bulununca, parktaki üst yapılar da sökülmeye başladı. 21 Eylül günü açılış ve temel atma t öreni için Ordu’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Botanik arazisinin Sağlık Bakanlığı’na devredildiğini, inşa edilecek şehir hastanesinin Ordu’ya hayırlı olması dileğinde bulundu.
“Eleştiriler haklı olsa bile başka arazi yok”
Ordu Valisi Seddar Yavuz, hastanenin yer seçimi için eleştirilerin haklı tarafları olsa bile bölgenin coğrafi şartları sebebiyle başka uygun bir arazi bulunamadığını söyledi. Vali Seddar Yavuz, “Şehir hastanesi, Ordu’ya sınıf atlatacak bir projedir. Şehir hastanesi yapıldığında, çevre illerden çok sayıda hastanın Ordu’ya gelebileceğini hepimiz biliyoruz. Hastanelerimizin yatak kapasitesi yeterli olmadığından, hastalarımızı çevre illere gönderiyorsak, şehir hastanesi yapıldığında çevre illerden ilimize hasta gelmeye başlayacaktır. Dolayısıyla şehir hastanesinin, çevre yoluna yakın bir yerde ve doğru lokasyonda yapılması gerekir. O yüzden de yer seçimi konusunda çeşitli eleştireler olabilir. Bunların haklı tarafları da olabilir. Ama Ordu’da yeteri kadar arazi bulunmadığını da biliyoruz. Önemli olan insan sağlığıdır, sağlık hizmeti ne ulaşımın en kolay olmasıdır. Bu yıl sonuna kadar şehir hastanesinin ihalesini yapmayı planlıyoruz. 900 yataklı bir şehir hastanesini şehrimize kazandırarak, hiçbir hastamızın başka illere gitmesine gerek kalmayacak. Tam aksine diğer illerden Ordu’ya hasta gelecektir” diye konuştu.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri