Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’ncİ yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Ulu Önder Atamız, Dünyada eşsiz bir örnektir. Kurtuluş Destanımızda olduğu gibi Onun ışığı altındaki bozulmaz milli birliğimiz, tüm oyunları bozmaya devam edecektir” dedi.
Türk milletinin Atatürk’e olan sevgi, saygı ve özleminin çok büyük olduğunu vurgulayan Milletvekili Şanlıtürk, “Yaşamı cepheden cepheye koşmakla geçen, Milli Mücadele’nin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce bugün ebediyete irtihal etmiştir.
Aradan geçen 85 yılda, Türk milletinin bağrındaki acı ilk günkü gibi tazedir. Bunca zamandır, milletimizin bağlılığı nesiller boyunca büyüyerek artmıştır. Nesiller boyunca onun hiç yüzünü görmeden, fikirleri, duyguları ve hedefleri içselleştirilmiş ve aktarılmıştır. Bu onun ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir’ sözünün en güzel göstergesidir” diye konuştu.
“DÜNYADA EŞSİZ BİR ÖRNEK”
Atatürk’ün emperyalist güçlerle mücadelesinin tüm dünyada eşsiz bir örnek olarak gösterildiğinin altını çizen Milletvekili Şanlıtürk, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephede büyük bir kumandan, dış ilişkilerde usta bir diplomat, adil ve örnek bir devlet adamıdır. Onun günün koşulları altındaki stratejileri, deha örneği fikirleri, cesareti, sabrı ve inancı emperyalistlerin karşısındaki çelikten bir duvar olmuştur.
Onun bu inancı, Türk milletinin bütün damarlarına nüfuz etmiştir. Emperyalistlere en büyük darbeyi Türk milleti vurmuş, Atatürk önderliğinde esaret zincirlerini kırmış ve ilelebet yaşayacak tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir. Çağımızda hiçbir isim Atatürk’ün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır” şeklinde konuştu.
“BİZLERE IŞIK OLDU”
Atatürk’ün örnek yaşamının fikirlerinin hala bugüne ışık tuttuğunu, geleceği aydınlattığını belirten Şanlıtürk, mesajında şunları söyledi:
“Onun bağımsızlıkla şekillenmiş karakteri, en zor zamanlarda bile inancının diri kalmasını sağlamıştır. O hiçbir zaman umutsuzluğa ve karamsarlığı kapılmamıştır. Ülkesinin her yanı yangın yeriyken, mücadelesinden bir an bile vazgeçmeyerek bağımsızlığa ulaşılan yolun taşlarını döşemiştir. Cumhuriyetimizin 100. yaşına doğru ilerlerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesi, inancı bugünün Türkiye’sine ışık tutmaya, geleceğimizi aydınlatmaya her zaman olduğu gibi devam etmektedir.
Onun çelik duvarına çarpan emperyalistler, bugün de farklı oyunlarla topraklarımız üzerindeki oyunlarını sürdürmektedir. Türk Milletinin her bir bireyi, Büyük önderinin izinden gitmekte ve her türlü kirli oyunları bertaraf etmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin her bir neferi, Onun ışığı altındaki milli birliğimizi korumaya ve tüm oyunları bozmaya devam edecektir.”
“İLELEBET TÜRK MİLLETİNİN KALBİNDE YAŞAYACAK”
Şanlıtürk, mesajının sonunda, “Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, vatan toprağı için canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayamaya devam edecektir. Sen ebedi istirahatgâhında rahat uyu. ‘En büyük eserim.’ dediğin Türkiye Cumhuriyeti; Türk Milletine ve Türk Gençliğine emanettir. Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Atatürk’e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz” diye de konuştu.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ORDU
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Ana Sayfa
Ordu Haber
9 Kasım 2023
178 Görüntüleme
ŞANLITÜRK: ATAMIZ, DÜNYADA EŞSİZ BİR ÖRNEKTİR
Benzer Haberler
-
BAŞKAN GÜLER’DEN KADİR GECESİ MESAJI
-
Valimiz Sayın Muammer EROL’un Kadir Gecesi Mesajı
-
Valimiz Sayın Muammer EROL’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
-
BAŞKAN GÜLER’DEN “8 MART KADINLAR GÜNÜ” MESAJI
-
BAŞKAN GÜLER’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
-
SON YILLARIN EN SERT KIŞ DÖNEMİNDE OSKİ SAHADA
-
BAŞKAN GÜLER’DEN BERAT KANDİLİ MESAJI
-
Valimiz Sayın Muammer EROL’un Berat Kandili Mesajı
-
2024 YILINDA OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
-
BAŞKAN GÜLER’DEN REGAİB KANDİLİ MESAJI
-
BAŞKAN GÜLER’DEN YENİ YIL MESAJI
-
DOĞAL HAYATI DESTEKLEYEN GÖLETLER İNŞA EDİYORUZ