Ordu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre gerek bilimsel alanda gerekse öğrenci memnuniyetindeki başarı grafiğini her geçen dönem daha üst seviyelere ulaştığı açıklandı.
Ordu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklama şöyle;
Tıp ve Denizcilik Alanında Türkiye’deki İlk 5 Üniversite Arasında
Üniversitelerin araştırma, inovasyon ve toplumsal etki performanslarının değerlendirildiği SCImago Institutions Rankings 2023 raporuna göre Üniversitemiz, tıp ve denizcilik alanlarındaki başarı sıralamasında Türkiye’deki ilk 5 üniversite arasında yer aldı.
Rapora göre Üniversitemiz Kardiyoloji alt alanında Türkiye’deki Üniversiteler arasında 4’üncü, Psikiyatri alt alanında 5’inci sırada yer alırken Denizcilik alanında ise Türkiye’deki ilk 4 üniversite arasına girdi.
URAP Sıralamasında 11 Basamak Yükseliş
URAP (University Ranking by Academic Performance) 2022-2023 Türkiye Sıralaması’na göre 183 üniversite arasında geçen yıl 83’üncü sırada olan yerini bu yıl 11 basamak yükselterek 72’nci sıraya taşımayı başardı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler sonucunda hazırlanan URAP 2022-2023 sonuçlarına göre Üniversitemiz Türkiye’deki 183 üniversite arasında geçen yıl 83’üncü sırada olan yerini 72’nci sıraya; 121 devlet üniversitesi arasında geçen yıl 69’uncu sırada olan yerini 59’a; 2000 yılından sonra kurulan 112 üniversite içerisinde ise geçen yıl 26’ncı sırada olan yerini 21’inci sıraya taşıdı.
Devlet Üniversiteleri Arasında 18’inci Karadeniz Bölgesinde 1’inci Sırada
Lisans öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 Raporu sonuçlarına göre Üniversitemiz, 126 devlet üniversitesi arasında 18’inci sırada yer alırken Karadeniz bölgesinde bulunan üniversiteler arasında 1’inci sıraya yerleşti.
Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırmaya 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere toplamda 199 üniversite dahil edildi. Üniversitemiz, lisans düzeyindeki öğrencilerin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü ve 47 bin 682 öğrencinin yer aldığı araştırmanın genel memnuniyet sıralamasına göre geçen yıl 71’inci sırada olan yerini 33’üncü sıraya, devlet üniversiteleri arasındaki yerini ise 42’den 18’inci sıraya taşıdı.
Öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişi, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile kişisel gelişim ve kariyer desteği alanlarında öğrencilerin memnuniyetlerini araştırıldığı TÜMA 2022 Raporu sonuçlarına göre Üniversitemiz, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 21 üniversite içerisinde 1’inci sıraya yerleşti.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemizin bölgesinde, ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için girişimci, yenilikçi ve araştırmacı ruhumuzla yeni ve özgün fikirler ortaya koyma gayreti içerisindeyiz. Ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından yapılan çalışmalardan elde edilen bu çıktılar Üniversitemizin bilimsel çalışmalarındaki başarısının en belirgin göstergesidir. Bu veriler ayrıca bundan sonraki yıllarda yapılacak sıralamalarda daha üst noktalara kısa sürede çıkacağımızın da işaretlerini vermektedir. Bu düşüncelerle gerçekleştirdikleri nitelikli çalışmalarıyla Üniversitemizin gelişimine, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı veren tüm akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum.” dedi.