Ana Sayfa Ordu Haber 8 Mart 2018 11845 Görüntüleme

OKURYAZAR SEFERBERLİĞİ TOPLANTISINDA KONUŞAN YAVUZ “Hedef Kitlemiz; Okuma-Yazma Bilmeyen Kişilerdir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği”ni Ordu’da yürütmek üzere kurulan ‘İl Yürütme Kurulu’ ilk toplantısını, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği”ni Ordu’da yürütmek üzere kurulan ‘İl Yürütme Kurulu’ ilk toplantısını, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi.

Vali Serdar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen ‘İl Yürütme Kurulu Toplantısı’na, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ercan Okur, Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan ve diğer üyeler katıldı.

Toplumun her kesiminden temsilcinin  yer aldığı toplantıda, eğitim öğretimin önemi vurgulandı, yereldeki okuryazarlık oranı sunumlarla değerlendirildi. Okuma yazma seferberliği için teşvik edici çalışmalar masaya yatırıldı.

Program, 5 Şubat – 15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ordu genelinde başlatılacak olan okuma-yazma kursları üzerine sunum ve istatistiklerin anlatılmasıyla başladı.

“Hedef Kitlemiz; 65 Yaş Altındaki Okuma-Yazma Bilmeyen Kişilerdir”

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yavuz, “Bizim kültür ve medeniyetimiz, ‘bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ anlayışıyla hareket eden kültür koduna sahip bir milletiz. Okuma-yazma konusundaki eksiklerimizi, noksanlarımızı süratle tamamlayıp, bu konudaki irademizi ortaya koymak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizim öncelikli hedef kitlemiz, 65 yaş altı okuma-yazma bilmeyen kişilerdir. Ancak, 65 yaş üstünde olan ve okuma-yazma öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza da bu kapı kapalı değildir. Öncelikle bunu vurgulamak istiyorum. Almamız gereken daha önemli mesafelerin olduğu, çok net bir şekilde görülüyor. Şu anda il genelinde 65 yaş altında 13.745 kişi okumaz-yazmaz hedef kitlemiz var. Bu hedef kitleden de 3.370 kişiye ulaşmamız gerekiyor. Bunları bir şekilde okuma-yazma kurslarına çekmemiz gerekiyor. Bunu çekebilmemiz için de daha fazla gayret sarf etmemiz gerekiyor” diyerek, okuma-yazma kursuna katılımı artıracak, teşvik edecek faktör ve yöntemleri anlattı.

“Ordu, Her Zaman Dereceye Girmeli”

Ordu’nun, her konuda ilk 10’da olan bir il olması gerektiğine işaret eden Vali Yavuz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın kıymetleri eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen bu projenin başarıya ulaşması en büyük dileğimiz. Ben inanıyorum ki, farkındalılığımızı artırabilirsek çok daha başarılı bir netice alacağımızı düşünüyorum. Nihayetinde bu proje devlet projesidir. Hayata geçmesi bakımından hepimize görev düşüyor. Biz bu görevi en iyi şekilde ifa etmek istiyoruz. Özellikle Müftülüğümüzden, televizyonlarda, özel sohbetlerde, hutbede, okuma-yazmanın teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Medya kuruluşlarımız da destek veriyor. Bu konuda teşvik edici güzel uygulamalar ekranlara taşınırsa, belirli bir yaşın üstünde genç insanların gayretleri işlenirse, medyada hem ilgi çekici olur, hem de teşvik edici olur. Mahalle muhtarlarımızdan çok büyük beklentimiz var. Muhtarlarımız, alanı en iyi bilen ve halka en yakın konumda olan devletin temsilcileridir. Dolayısıyla mahalle muhtarlarımızın bu konuda bize her zaman olduğu gibi desteklerini bekliyoruz. Ordu, her zaman dereceye girmeli. Her alanda ilk 10’da olmalı. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bu konuda çalışma yapsın ekonomik kısmını düşünmeyin yanınızdayız. Ben başarılı olacağımız konusunda ümitliyim” diye konuştu.

Toplantı, yürütme kurulu üyelerinin okuma-yazma kurslarına katılımın artırılması ve teşvik edilmesine yönelik görüş, düşünce ve önerilerinin dile getirmesi ile sona erdi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri