Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin katılımıyla ve aşçı Caner AKSOY ile birlikte mutfakta yöresel lezzetleri hazırladılar. Ordu geleneklerine özgü yemeklerin korunup sürdürülebilmesi amacıyla Ordu Mutfak kültüründe yer alan yemek tarifleri öğretiliyor.
Ordu Üniversitesi öğrencileri yemeklerin yapılış aşamasından servis aşamasına kadar olan süreçte aktif olarak rol alan öğrenciler hem el becerilerini geliştirdi hem de yöresel lezzetleri tattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eğitim Faaliyetlerinin içerisinde bulunan “Ninemin Tarifleri atölyesi” kapsamında mutfağa giren gençler kabak tatlısı ve galdirik turşusu yaptılar.
Sunumu da lezzetleri kadar güzel olan yemekler tadanlardan tam not aldı.