Ana Sayfa Ordu Haber 5 Aralık 2018 434 Görüntüleme

ODÜ ENGELLİLERİ  UNUTMADI

 Üniversitemizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Üniversitemizde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, İkizce MYO Müdürü Hülya Solak, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sevim Acaröz Candan “Ordu Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi olarak engelli öğrencilerimizin akademik katılımlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam etmekteyiz. Bugün bir kutlama günü değildir, bugün engelli bireylerin sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözümler üretildiği bir gün olmalıdır. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz birim ziyaretlerinde öğrencilerimiz ile yüz yüze görüşülerek sorunları dinlenmiş ve çözüm üretmeye çalışılmıştır. Geçmiş yıllarda da devam eden yemek bursu ve kısmi zamanlı çalışma imkanı bu sene de öğrencilerimize sağlanmıştır. Bununla birlikte birim olarak ders partnerliği hizmetini de başladığımızı ayrıca gelecek dönem Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinde erişilebilirlik birimimizin hizmete açılacağını belirtmek isterim.” dedi.

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bugün Dünyada 1 milyardan fazla engelli birey mevcutken Türkiye’de ise 4 milyonun üzerinde engelli birey bulunmaktadır. Engelli bireylerin çalışma hayatına katılması topluma uyum çerçevesinde oldukça önemlidir. Bu kapsamda 2018 yılı verilerine göre kamu sektöründe 10 bin 447 engelli yurttaşımız çalışırken özel sektörde 101 bin 212 kardeşimiz iş yaşamına devam etmektedir. Bu sayılar engelli vatandaşlarımızın devletimizin getirdiği yaşamsal öneme haiz uygulamalarla çalışma hayatına entegre olduklarını göstermektedir. Ancak bu istihdam rakamlarının daha hızlı ve daha geniş bir farkındalıkla sosyal politikalar geliştirilerek artırılması elzemdir. Bu noktada temel bakış açısı ise engelliye engel olma durumunu ortadan kaldırarak proaktif bir destek süreci izlenmelidir. Sosyal ve psikolojik rehabilitasyon yöntemlerinin yaygınlaştırılması, engelli bireylerin çalışma yaşamında karşılaşacağı tüm zorlukları ortadan kaldırıcı uygulamalar geliştirerek gelir elde etmelerinin sağlanması, projeler, sanat ve spor alanında sosyalleşmelerine katkı sunacak olan programların geliştirilmesi yaşamsal anlamda oldukça önemlidir. Birliktelik anlayışımızı güçlendirici sosyal politikalar üretmeye, engelli bireylerimizi toplumsal yapıya bütünleştirici yaşamsal çalışmalar gerçekleştirmeye devam eden devlet anlayışımızla engellerin kalpleri ve akılları birleştirmeye engel olmadığının bilinciyle hareket sahası yaratan Ordu Üniversitesi “Asıl engel, engelli bireylerimizi görmezden gelmektir” anlayışının bilinci ve “engelsiz üniversite” mottosu ile engelli öğrencilerimizin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programları düzenlemek, özel ders materyalleri hazırlamak, kendilerine uygun eğitim, araştırma ve barınma ortamları oluşturmak gayesiyle özverili bir şekilde akademik gelişim sürecini sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.
Üniversitemiz öğrencileri Onur Bilü ve Hakan Durukan’ın Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri ile seslendirdikleri şarkılar ile devam eden program mini tiyatro ve dans kulübü tarafından hazırlanan dansın gösterisi ile sona erdi.

İlginizi çekebilir

Ceren’in Katiline 15 Yıl 9 Ay

Ceren’in Katiline 15 Yıl 9 Ay

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri