Ana Sayfa Ordu Haber 17 Mart 2023 177 Görüntüleme

ODÜ 17 Yaşında

Eğitim yolculuğuna 17 Mart 2006 tarihinde başlayan Ordu Üniversitesi 3 enstitü, 13 fakülte, 1 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda bin 500’e yakın akademik ve idari personeli; lisansüstü, lisans ve ön lisansta 20 bine yaklaşan öğrencisi ile nitelikli büyümesini sürdürüyor.

 Yüzde 99.5’e Ulaşan Doluluk Oranıyla En Çok Tercih Edilen Üniversiteleri Arasında

Akademik ve fiziki gelişiminin yanı sıra öğrenci sayısını da her geçen yıl artırmaya devam eden Ordu Üniversitesi, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 99.5’lik doluluk oranına ulaştı.

2022-2023 eğitim dönemi için özel yetenek sınavı haricinde toplam 4 bin 027 kontenjanı bulunan Üniversitemize YKS tercihleri sonrasında 4 bin 007 öğrenci yerleşti. Bu kapsamda Üniversitemiz fakültelerindeki 37 bölüm için açılan kontenjanlara 1922 öğrenci yerleşirken; Meslek Yüksekokullarındaki 42 ön lisans programı için açılan kontenjanlara 2 bin 085 öğrenci yerleşerek yüzde 99.5’lik bir doluluk oranı elde edildi.

Öğrenci Memnuniyetinde Karadeniz Bölgesinde 1’inci Sırada

Geleceğin üniversitesi olma yolunda hızı bir şekilde ilerleyen Ordu Üniversitesi, ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre gerek öğrenci memnuniyeti gerekse bilimsel alandaki başarı grafiğini her geçen dönem daha üst seviyelere taşıyor.

Lisans öğrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 Raporu sonuçlarına göre Üniversitemiz, 126 devlet üniversitesi arasında 18’inci sırada yer alırken Karadeniz bölgesinde bulunan üniversiteler arasında 1’inci sıraya yerleşti.

Akademik Gelişimde Her Dönem Yükselen Başarı Grafiği

URAP (University Ranking by Academic Performance) 2022-2023 Türkiye Sıralaması’na göre 183 üniversite arasında bir önceki yıl 83’üncü sırada olan Ordu Üniversitesi yerini 11 basamak yükselterek 72’nci sıraya taşımayı başardı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen analizler sonucunda URAP 2022-2023 Türkiye Sıralaması yayınlandı. Clarivate Analytics/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan URAP 2022-2023 sonuçlarına göre Üniversitemiz Türkiye’deki 183 üniversite arasında geçen yıl 83’üncü sırada olan yerini 72’nci sıraya; 121 devlet üniversitesi arasında geçen yıl 69’uncu sırada olan yerini 59’a; 2000 yılından sonra kurulan 112 üniversite içerisinde ise geçen yıl 26’ncı sırada olan yerini 21’inci sıraya taşıdı.

Sağlık Alanında Artan Hizmet Kalitesi

Ordu’nun ve Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında önemli bir adresi olma niteliği taşıyan Ordu Üniversitesi hastaneleri, sunduğu sağlık hizmetleri ile hasta ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

Ordu halkının sağlık sorunlarının çözülmesi adına şehrin ihtiyaç duyduğu hastanenin yapılabilmesi için Üniversitemize ait 250 dönümlük arazi tahsisi ile Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan şehir hastanesi inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediliyor. Bununla birlikte gerçekleştirilen 42 dönümlük ek yer tahsisi ile şehir hastanesinin yanına Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri için derslik, laboratuvar ve çalışma odalarının bulunacağı kapalı alanı 22 bin 300 metrekare olan morfoloji binasının yapımı büyük oranda tamamlandı.

Gerçekleştirdiği çok sayıda tedavi ve cerrahi işlemlerle bölgenin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılayan Diş Hekimliği Fakültesinde hizmete açılan Günübirlik Kliniği’nde ve Engelli Ünitesi’nde, Ordu ve komşu illerden gelen öncelikli olarak engelli bireylerin diş tedavileri olmak üzere genel anestezi gerektirecek çene ameliyatları ve diş tedavisi korkusu olan hastaların tedavileri gerçekleştirilmektedir. Dental Tomografi Ünitesi’nde ise hastaların baş boyun bölgesine ait görüntüleme işlemleri ayrıntılı teşhis edilerek bu teşhis doğrultusunda hastaların tedavi planlamaları yapılmaktadır.

  1. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesi SB-Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi içerisinde kurularak 2022 yılında açılışı gerçekleştirildi. Her türden damar ameliyatlarının yapılabildiği Kalp Damar Cerrahisi ünitesinde 5 yoğun bakım yatağı, 13 yataklı servis ve 1 ameliyathane mevcut olup her gün iki açık kalp ameliyatı yapılabilecek kapasiteye sahiptir.

Ordu Üniversitesinin kurulduğu günden beri entelektüel birikimi, oluşturduğu bilgi alt yapısı ve yürüttüğü bilimsel faaliyetleri ile bölgesinde bir marka değeri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanı sıra şehrine sağladığı katma değerle de araştırma üniversitesi adayı olma yolundaki çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade etti. Rektör Akdoğan, “17 Mart 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi, 20 bin dolayındaki öğrencisi ve bin 500’e yakın akademik ve idari personeli ile nitelikli büyümesini sürdürerek hem Ordu’ya hem bölgesine hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Üniversitemizin; bölgesinde, ülkesinde ve dünyada marka bir üniversite olabilmesi için girişimci, yenilikçi ve araştırmacı ruhumuzla yeni ve özgün fikirler ortaya koyarak şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler ve iş birlikleri oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda yerel değerlerle bütünleşmiş bir eğitim kurumu modelini benimseyerek ‘Şehriyle Bütünleşen Üniversite’ hedefimizden hiçbir zaman ayrılmadan ürettiğimiz bilgiyi toplum yararına sunmayı hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda göreve geldiğimiz günden itibaren şehirle ortak proje ve iş birliklerine imza attık. Hızlı bir gelişim ve değişim sürecinin yaşandığı günümüzde kurumsal hedefimiz ise bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturmanın mücadelesini vererek hem bilimsel çalışmalarımızın niteliğini ve çeşitliğini artırmak hem de eğitim öğretim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem yükselterek gençlerimizi bilimin ışığında geleceğe hazırlamak, bu bağlamda ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmektir.” dedi.

ODÜ Basın

İlginizi çekebilir

TMO FINDIK SATACAK

TMO FINDIK SATACAK

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri