Ana Sayfa Ordu Haber 8 Ocak 2020 590 Görüntüleme

ODABAŞ: “Burada canlı kalmaz”

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, altın madeninin ekonomiye katkısının yüzde 1,5 zararının ise 500 yıllık tahribat olduğunu söyledi.

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, altın madeninin ekonomiye katkısının yüzde 1,5 zararının ise 500 yıllık tahribat olduğunu söyledi.

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkan ve yönetimi Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi’yi ziyaret ettiler. Bölgede yürütülen altın madeni zararları hakkında farklı bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirten Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş; “Altın madeninin ekonomimize katkısı yüzde 1,5 bu altın madeni kapatıldığını varsayarsak Fatsa’mıza olan zararı 500 yıla kadar devam edecek.” dedi.

Bölgede canlı hayatı kalmayacağını ileri süren Odabaş; “Farklı Üniversitelerde kimyasal kullanmadan NANO SARRAF teknolojisi altın ayrıştırılabiliyor. Fakat bu olayın firma için maliyeti fazla olduğu için kullanmayı tercih etmiyorlar” diye konuştu.

“Bizden fındık almazlar!”

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi de, Dünyada bütün ülkelerin doğal kaynaklarına önem vererek bu kaynakları koruma altına alarak zarar vermesini engelleme ve gelecek nesillere aktarabilmek maksadıyla projeler geliştirdiğini belirterek, “Örnek olarak en büyük toprak yüzölçümüne sahip Rusya doğa katliamı yapmamak için geçmişte ülkemizden taş satın aldı. Bizim ekonomimiz tarıma yani Fındığa dayalı bir ekonomidir. 10 yıl sonra ihracatçı firmalarımız Fatsa Fındığına siyanür tehlikesiyle almazsa ve ya daha düşük fiyatla satın almak isterse iş işten geçmiş olacaktır. Bu olay bizi tedirgin etmektedir. 26 Nisan 1986 tarihinde Çernobil patladığında Ünye ilçemiz sınır olmak kaydıyla doğu illerimiz de ne tarım ürünü satıldı ne de kendi mahsullerimizi tüketebildik. Biz Ticarete karşı değiliz, her zaman müteşebbisleri destekleriz. Bölgemiz insanının sağlığına ve bölgemiz insanının ekonomisine gelince tüm gücümüzle karşılarında dururuz” dedi.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri