Ana Sayfa Ordu Haber 18 Ekim 2017 161 Görüntüleme

OBBKT “MİSAFİR “DEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu seyircisiyle buluştu. “MİSAFİR” ve “OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ” adlı oyunlar sahnelenmeye başlandı.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu seyircisiyle buluştu. “MİSAFİR” ve “OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ”  adlı oyunlar sahnelenmeye başlandı.
Geçtiğimiz sezon sahnelenen oyunlarla sanatseverlerin yoğun ilgisini çeken OBBKT, 2017- 2018 tiyatro sezonunda Ordulu sanatseverlerin beğeniyle izleyecekleri oyunları sahnelemeye başladı. Yeni sezonda “MİSAFİR” adlı yetişkin oyunu ve “OYUNU ADI KÜLKEDİSİ”  adlı müzikli çocuk oyunlarıyla perdelerini açan OBBKT, Altınordu ve ilçelere yapacağı programlarla yoğun bir çalışma sezonuna adım attı.
Sahnelediği başarılı oyunlarla sanatseverlerin büyük ilgisini görenOBBKT, bu sezon yetişkin oyunu olarak yazar BilgesuErenus’un oldukça farklı bir oyununu sahneye taşıdı. Halkın beğenisini kazanması beklenen köy seyirlik nitelikte ve ülke insanını anlatan “Misafir” adlı oyunun, özellikle ilçelerde ve mahallelerde büyük talep görmesi bekleniyor. Oyun insan profillerinden örnekler sunarak eğlendirirken, düşünmeye de sebep oluyor.
Bu sezon da çocukları unutmayan OBBKT sezon açılış oyunu olarak usta yazar Özer Tunca’nın oldukça hareketli ve hoş bir oyunu olan “Oyunun Adı Külkedisi” adlı oyunu sahnelenecek. Hemen hemen her yaştan ilköğretim öğrencilerinin beğeniyle izleyecekleri oyunun büyük ilgi çekeceği tahmin edilirken,bu sezon OBBKT’de, farklı ve sanatseverlerin ilgisini çekecek projelerle halkın huzurunda olunacağı belirtildi.
Yetişkin oyunu “Misafir” her hafta Salı ve Cuma günleri saat 20.00’de, Çocuk oyunu “Oyunun Adı Külkedisi” ise Çarşamba günleri saat 10.00 ve 13.00’da OBBKT’desahneliyor. Öte yandan OBBKT her hafta Ordu’da belirlenen ilçelere de turne yaparak iki oyunu seyirci ile buluşturacak.
OYUNLARIN KONULARI VE OYUNCU KADROLARI İSE ŞÖYLE;
“MİSAFİR”
Misafir, 1960’lı yıllarda daha iyi yaşamak amacıyla Türkiye’den Almanya’ya işçi akını konusunu ele alıyor. Oyun, Almanya’ya önce “misafir” olarak çağırılan insanların daha sonra deformasyona yol açması ve uyumsuzluk gibi nedenlerle kovulması, aidiyet duygusu gibi örgülerle, yurtsuz kalmanın hikâyesinin vurgulandığı, evrensel ekonomik temelleri dile getiren bir oyundur.
Yazan :BilgesuErenus
Yöneten : Ufuk Ersoy
Yön.Yrd.: Cemil Gündüz
OYUNCULAR
Yiğitbaşı  : A.RıfatÇol
Musa         : Bülent Öztürk
Y.Osman   :Cemil Gündüz
Y.Ali            :MuratGüneytepe
Y.Bahri      :Bülent Reisoğlu
Y.Hüseyin  :Ömer Temiz
Çavuş         :Hüseyin Aydın
ÖN OYUN
Gamze Saylan Gündüz-Nilsu Namlı-Yeliz Varol-Yeşim Usta
TEKNİK EKİP
Dekor      : Murat Çavuş – Cemal Arslan
Işık            : ZaferBozdağ – İmdat Akyıldız
Müzik       : Hüseyin Aydın
Sahne Amiri – Y.Asistan       : Gamze Saylan Gündüz
Suflöz      : YeşimUsta
Kostüm Tasarım    : Yeliz Varol
2. Suflöz ve Aksesuar   : Nilsu Namlı
“OYUNUN ADI KÜLKEDİSİ”
“Külkedisi” oyununun başlamasına kısa bir süre kala oyuncuların oyunu bıraktığını öğrenen yönetmen, seyirciler salona alınmaya başlanınca perdeyi kapatmamak için tüm oyunu teknik ekibe oynatmaya karar verir. Ezberleri olmayan ve daha önce sahneye hiç çıkmamış olan teknik ekip alışık olmadığımız bir “Külkedisi” masalıyla seyirci karşısına çıkar.
(Tek Perde)
Yazan Özer Tunca
Yöneten: Ufuk Ersoy
Yön. Yrd.: Bülent Öztürk
OYUNCULAR
Yönetmen – Anne: Rıfat Çol
Temizlikçi – Külkedisi: Gamze Gündüz Saylan/Nilsu Namlı
Terzi – Haberci – Prens: Ömer Temiz
Aksesuarcı – 1. Kız: Bülent Öztürk
Dekorcu – 2.Kız: Cemil Gündüz
Peri: Bülent Reisoğlu
Asistan/Sahne Amiri/Suflöz: Gamze Saylan Gündüz
Kostüm Sorumlusu: Mürüvvet Aydın
Dekor: Murat Çavuş – Cemal Arslan
Işık: İmdat Akyıldız
Efekt: Murat Türkmen
Müzik: Zafer Bozdağ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri