Ana Sayfa Yazarlar 2.02.2018 569 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Kıssadan Hisse!

Bugün 2018 yılının en küçük ayı Şubat’ın ilk Cuma günü..
Ordu Büyükşehir olduktan sonra çok önemli projelere imza atmaya başladı.
Bugünde Büyükşehir Belediyesi Ulaşımda Dönüşüm ve Devrim hamlesini başlatıyor.
“Toplu Ulaşımda Modern Dönüşüm Ordu’muzda” sloganı ile bugün hizmete girecek olan Toplu Taşıma Sistemindeki değişim Ordu’nun Büyükşehir havasını estirmeye başlatacak.
Bugün Cumhuriyet Meydanında saat 14.00’de resmen başlayacak olan Hizmet Alma Törenine  Büyükşehir Belediye başkanı Enver Yılmaz tüm Orduluları törene davet ederek bu güzel heyecanı paylaşmak istedi.
Ordumuz için hayırlı olması dileğimizle bugünkü hikayemizi paylaşalım…
Hikayemizi Ordumuza yapılan hizmetleri görmezden gelenlere ithaf ediyorum…
Akşehir kadısı keyfine düşkün bir adammış. Akşehir’de halkın yanında içki içemeyeceğini iyi bilen kadı efendi, canı içmek isteyince; şarap şişesini alıp, bağlara gidermiş.
Kadı efendi bir gün şarap şişesini alıp bağlara gitmiş, kendisini kimsenin görmeyeceği bir yere varınca; şarabını içmeye başlamış. İyice sarhoş olan kadı efendi, cübbesini, sarığını bir yere fırlatıp atmış ve kendisi de sızıp kalmış.
Nasrettin Hoca’nın da bir cübbeye ihtiyacı varmış. Üstündeki epey eskiymiş. Yerlere atılmış cübbeyi görünce hemen alıp sırtına giymiş.
Kadı akşama doğru ayılmış, bir bakmış ki; cübbe yok. Cübbesini arayan kadı efendi, bulamayınca; çalındığını sanmış. O halde evine gelen kadı efendi, adamlarına emir vermiş:
– Yarın sabah kimin sırtında benim cübbeyi görürseniz; hemen yakalayıp getirin!..
Ertesi gün çarşıyı pazarı dolaşan kadının adamları, bir bakmışlar ki; kadının cübbesi Nasreddin Hoca’nın sırtında. Bunu gören adamlar, Hoca’yı apar topar yakalayıp kadının huzuruna getirmişler. Kadı cübbeyi tanıyınca sormuş:
– Hoca efendi, bu cübbeyi nerden buldun?
 – Dün bazı arkadaşlarla bağda dolaşıyorduk. Bir de ne görelim? Saçı sakalı ağarmış, şöyle sizin gibi kelli felli bir adam, zil zurna sarhoş olmuş yatmıyor mu? Yanında da içilmesi haram olan koca bir şişe şarap da var. Cübbesini sarığını çıkartıp atmış. Bu halde oralardan bir hırsız geçecek olsa cübbeyi çalacak. Buna meydan vermemek için cübbeyi aldım. Sahibi çıkınca hemen çıkarıp vereceğim. Şahitlerim de var.
Kadı şöyle sakalını bir sıvazladıktan sonra biraz düşünmüş ve demiş ki:
– Sen o cübbeyi sağlıkla giymeğe devam et Hoca efendi, o cübbenin sahibi hayatta çıkmaz!..
Öyle olaylar yaşıyoruz ki…
Söyleyen belli, yapan belli, yaptıran belli…
Ama gelin görün ki sanki onlar söylememiş, onlar yapmamış, onlar yaptırmamış.
Hayatta sahiplenmiyorlar kendi bizzat yaptıklarını…
Üstelik, hikayedeki cübbe misali başkalarına giydirmeye çalışıyorlar kendi cübbelerini.
Marifetlerini üstlenmemeleri bir yana, bir de başkalarına sıvamaya çalışarak insanların zekalarıyla alay ediyorlar resmen…

İlginizi çekebilir

Fındık Zor Ürün…

Fındık Zor Ürün…

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri