İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 2022 yılı başından bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik 575 resmi kontrol gerçekleştirildi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; “Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından gıda işyerlerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Özellikle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere ayrı bir önem verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmeleri, olası gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla her yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber bir dönemde en az bir defa olmak üzere yılda en az iki defa resmi kontrole tabi tutulmaktadır. Bu amaç doğrultusunda 2022 yılında bugüne kadar 575 resmi kontrol gerçekleştirilmektedir. Ayrıca okul çevresinde gıda satışı yapan ve/veya toplu tüketime sunan işyerleri ile söz konusu yerlerde satışa sunulan gıda maddelerinin denetim ve kontrollerine de devam edilmektedir. Aynı zamanda, ilimizde öğrencilerimize yemek hizmeti vermek amacıyla hazır yemek/ tabldot yemek üretim faaliyeti gösteren gıda işletmelerine yönelik 87 denetim yapılmış, denetimlerde mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 42 adet çeşitli yemek numunesi alınmıştır” ifadelerini kullandı.
İl Müdürlüğü olarak sadece denetim değil aynı zamanda güvenli gıda konusunda eğitimlerinde verildiğine dikkat çeken İl Müdürümüz; “2022 yılında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı, yemekhane gibi gıda işletmelerinde çalışan toplam 118 kişiye de gıda hijyeni konusunda eğitim verilmiştir. Veliler ve öğrencilerimizi de gıda denetim ve kontrolünde aktif rol almaya davet ediyor, karşılaştıkları olumsuzlukları 7/24 saat Alo 174 Gıda Hattına veya 0501 174 0 174’e bildirmelerini bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.