Ana Sayfa Ordu Haber 15 Temmuz 2020 444 Görüntüleme

BU PROJE ORDU’NUN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Kırsal Kalkınma Planı (2019-2023) ve Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023) ile belirlenen hedeflere uyumlu şekilde hazırlanan “Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” için ‘Fizibilite Etüdü’ ve “Çevresel ve Sosyal Paket” toplantılarının 2. oturumu gerçekleştirildi.
  1. Kırsal Kalkınma Planı (2019-2023) ve Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023) ile belirlenen hedeflere uyumlu şekilde hazırlanan “Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” için ‘Fizibilite Etüdü’ ve “Çevresel ve Sosyal Paket” toplantılarının 2. oturumu gerçekleştirildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.

“ORDU’YU 50 YIL İLERİYE GÖTÜRECEK”

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi Değerlendirme Toplantısı’nda bir konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “ Bu projeye destek olan, gönül veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu proje ilimizi 50 yıl ileriye götürecek. Ordu olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu projenin tamamlanmasının ardından FAO, bizim diğer ırmaklarımız için girişimlerde bulunacaktır. Onun için bu proje toplumda karşılık görmeli ve mutlak suretle desteklenmelidir. Daha sonra taşkın riski olan ırmaklarımız için Dünya Bankası’nın hibe desteğinde bulunacağından emin olabilirsiniz. Kısa süre içinde başlayacağımız bu proje sadece ilimiz için değil, tüm dünya için çok önemli bir projedir. Projeyi Ordu’da hayata geçirmek ise ayrı bir gururdur” dedi.

“ÇOK YÖNLÜ PROJE”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, 7 ilçeyi kapsayan projenin çok yönlü olduğuna işaret ederek projenin içinde çevre, su, orman, elektrik ve yol olduğunu söyledi. Genel Sekreter Coşkun Alp sözlerine şöyle devam etti, “Bu proje sel, heyelan ve taşkın riskini ortadan kaldırmak adına çok önemli bir proje. Biz bu projeyi ilk duyduğumuz anda çok heyecanlandık. Yağış havzalarının kaynağında yapılacak depolama ile sel ve heyelan riski en aza indirilecek. Ordu’da taşkın debisi yüksek iki adet ırmağımız mevcut. Bunlardan biri Melet Irmağı diğeri ise Bolaman Irmağı’dır. Melet Irmağı üzerine yapılan barajlar ve HES’ler ile kontrollü su girişleri yapılarak taşkın ve selin önüne geçildi. Bolaman Irmağı üzerinde yağış havzalarının başlangıç noktalarına bu çalışmalar yapıldığı takdirde bu ırmak üzerinde sel ve taşkın riski en aza indirilecek. Bu proje sadece ilimizde örnek teşkil edecek bir proje değil, bu proje ülke geneline örnek olacak bir projedir. Proje çevre, su, orman, elektrik, gıda ve yol gibi birçok faktörü içinde barındırıyor” şeklinde konuştu.
“Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” ‘Fizibilite Etüdü’ ve ‘Çevresel ve Sosyal Paket” saha çalışmaları paydaş kurum temsilcileri ile sahada yapılacak olan ziyaretler ile devam edecek.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri