Ana Sayfa Spor 18 Ocak 2018 187 Görüntüleme

BAŞARILI SPORCULARIN ADRESİ ODÜ SPORCU FABRİKASI

Özel eğitim gereksinimi olan çocuklara yönelik düzenlenen ‘Minik Sporcular’ projesinin üniversite paydaşlarından olan Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, geleceğin sporcularını yetiştiriyor.

Özel eğitim gereksinimi olan çocuklara yönelik düzenlenen ‘Minik Sporcular’ projesinin üniversite paydaşlarından olan Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, geleceğin sporcularını yetiştiriyor.
Proje ile özel eğitime ihtiyaç duyan ve normal gelişim gösteren 2-7 yaş arası çocukların sporla bütünleşmiş eğitici oyunlarla temel motor becerilerini geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, önyargıların küçük yaşta ortadan kaldırılması ve toplumda bir arada yer alabilme becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Uzun vadeli hedefler arasında ise sporcuların ileride düzenlenecek spor branşlarına katılacak birer özel sporcu haline dönüştürülmesi yer alıyor.
Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun da projenin paydaşlarından biri olarak katıldığı ‘Minik Sporcular’ projesi kapsamında Ordu ilinde özel eğitim gereksinimi olan çocuklara destek veriliyor. Proje, İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hasan Sözen ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Spor Yönetimi Uzmanlığı öğrencileri desteğiyle yürütülüyor.
Özel Olimpiyatlar’ın bulunduğu 34 ülkede 74 bin sporcuyu kapsayan proje Türkiye’de ise kültürel ve toplumsal ihtiyaçlar ile çocukların ihtiyaçlarına göre şekillendirilerek 2016 yılında 11 haftalık pilot bir uygulama ile hayata geçirildi.
Türkiye ayağını Özel Olimpiyatlar Türkiye Temsilcisi Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED)’nin yürüttüğü projenin paydaşlarından olan Ordu Üniversitesi, bu kapsamda 10. kuruluş yıldönümü vesilesi ile 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen Ordu Bölge Oyunları’na da ev sahipliği yapmıştı.
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bizler her bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunu bilerek sürdürdüğümüz yaşamımızda özel bireylerin her alanda daima yanındayız. Bu bağlamda özel eğitim gereksinimleri olan bireyleri sosyal hayata katmayı hedefleyerek geçen yıl yani 10. kuruluş yılımızda Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nı 186 özel partner ve sporcu, 100 eğitmen ve idareci ile 150 gönüllünün katılımı ile Üniversitemizde gerçekleştirmiştik. Bu çalışmalardaki temel amacımız, özel çocuklarımızı, dar sınırlardan çıkarıp yaşamın akışı içine çekerek diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlamak. Oyunlarda, özel sporcularımızın neler başarabildiğini görmekte, mücadelelerine ve mutluluklarına ortak olmaktayız. Üniversitemiz özel bireylerin toplumla kaynaşmasını önemli bir hassasiyet olarak görüp bu doğrultuda çalışmalar yapmaktadır. Açılışını 15 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz Düriye Çeinceviz Merkezi Kütüphane binası içerisinde görme, işitme ve konuşma engelli öğrencilerimiz için özel alanlar bulunmaktadır. Buna benzer çalışmalarla özel bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmaya aday bir üniversite olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri