Ana Sayfa Ordu Haber 3 Ağustos 2017 213 Görüntüleme

YILMAZ: FINDIK VERİMİNDE ÖNEMLİ HAMLE

Fındık bahçelerinde verim çalışmaları için özel bir proje geliştiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, bu örnek proje sayesinde Fındık üreticisi bahçesinden gerçek mahsülünü alacaktır dedi.

 

Fındık bahçelerinde  verim çalışmaları için özel bir proje geliştiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, bu örnek proje sayesinde Fındık üreticisi bahçesinden gerçek mahsülünü alacaktır dedi.

Yılmaz konu ile ilgili sosyal medyada paylaştığı  açıklamasında, “Fındıkta Verim ve Kalite Artacak” sloganıyla 2015 yılında başlatılan “Fındık Yetiştiriciliğinde Örnek Fındık Bahçeleri Projesi” kapsamında her ilçemizde gübreleme ve budama işlemlerinin tamamı İl Müdürlüğümüz uzman personeli tarafından yapılmak suretiyle örnek fındık bahçeleri oluşturulmuştu. Dekara ortalama 80-90 kg olan fındık veriminin oluşturduğumuz bu bahçelerimizde 300 kg’a kadar ulaştığını görmek bizleri oldukça mutlu etmiştir. Bu bahçelerde elde ettiğimiz olumlu sonuçları üreticilerimizle paylaşmak ve üreticilerimizin bu bahçeleri örnek alarak kendi bahçelerine budama ve gübreleme yapmalarını sağlamak amacıyla Ulubey İlçemizdeki örnek fındık bahçesinde tarla günü düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri