Ana Sayfa Yazarlar 7.07.2017 223 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

ORDU’DA SPOR   

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yıllardan beri hiç kimsenin cesaret edemediği bir toplantıya ev sahipliği yaparak Ordu’da Spor ve Spor Yatırımlarını Görsel olarak davetlilere izleterek Orduspor ve OrduFK takımlarının dününü bugününü masaya yatırdı.
Başkan Yılmaz’ın davetineOrduspor eski kulüp Başkanları, Yöneticileri, Futbolcuları, Teknik Adamları, Basın mensupları veOrdusporun  vefakar Amigoları ile gönül taraftarları ile Amatör takımların temsilcileriyle Orduspor başkanı Yaşar  Pamuk icabet ederek Ordu’da sporun her halini tartıştılar…
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, öncelikli olarak Ordu’ya yapılmakta olan spor tesislerini görsel olarak katılımcılara anlatarak 10 Eylül Stadyumunu bugünkü durumunu ve geleceğini anlatırken yeni yapılmakta olan 22 bin seyirci kapasiteli STADYUM hakkında da net bilgiler verdi. Yaklaşık 104 milyon liraya mal olacak olan Stadyumun Türkiye’de TOKİ yükleniciliği dışında yapılan tek Stadyum olacağını söyleyerek yanlış söylentilere de son noktayı koymuş oldu.
Konuşmasının ikinci bölümünü Orduspor ve OrduFK takımlarına ayıran başkan Yılmaz, Orduspora 1.380 bin liralık nakit destekte bulunduğunu söyleyerek hiçbir zaman Ordusporu ikinci plana atmak  gibi bir düşüncesi olmadığını ancak 104 Milyon liralık borcu olan bir takımı da Ordu ekonomisinin ölçeklerine göre yaşatmalarının mümkün olmadığının altını çizerek zorunlu olarak Güzelorduspor takımının ortaya çıktığını ve bugün sıfır borçla ve çok iyi bir bütçe ile 3. ligde şampiyonluğa oynayacak bir ekip haline geldiğinin bilgilerini paylaştı.
“Ordusporun nasıl borç batağına geldiğini tüm sporseverlerin çok iyi bildiğini” sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Orduspor bizlere çok önemli tecrübe oldu iyi yönetilmediği için 5 yıl içinde süper ligden Amatöre düştü diyerek Güzelorduspor kulübünün profosyonel yönetim anlayışı ile yönetildiğini teknik kadro futbolcular dahil çalışanlarının mutlu olduğunu” söyleyerek” Orduspor bizim gönüllerimizin takımıdır rengimiz MOR-BEYAZ takımımız ismi ne olursa olsun bizim için  ORDUSPORDUR “dedi.
Başkan Yılmaz daha sonra katılımcılara söz vererek Orduspor sokakta değil burada tartışılmalı diyerek her katılımcının istediği eleştiriyi yada övgüyü yapma hakkı bulunduğunu söyledi.
Söz alan katılımcılar önce görsel olarak gördükleri tesisler için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek Ordusporun yanlış yönetilme şeklinden dolayı bugünkü duruma düştüğünü geçmişten dersler alarak aynı hataların tekrarlanmaması görüşünde birleştiler. Ordusporeski  duayen Futbolcularının Başkan Yılmaz’a teşekkürle başlayan duygulu konuşmaları  ise adeta geçmişte başkanlar ve yöneticiler tarafından yapılan hatalara tepkileriydi.
Ordu’da misafir olan Spor Yazarı Zeki Çol ise çok önemli tespitlerde bulunarak bugün Güzelordusporun doğuş projesini kendisinin yıllar önce ortaya attığını söyleyerek Orduspor borç batağına girmiş yaşaması mümkün olmayan bir hale gelmişti diyerek bu toplantının çok isabetli olduğunu belirtti.
Bazı konuşmacıların Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk’un Ordu FK takımının istediği futbolcuları vermediğini hatta futbolculardan özel senet aldığını söylemesi üzerine son sözü alan Başkan Pamuk, biraz kıvırtarak verdiği cevapta senet olayının doğru olduğunu ancak Ordu FK takımına söz verdiği futbolcuları vermeye hazır olduğunu söylemesi üzerine söz alan ORDUFK takımının Sportif Direktörü Ertan Bakır Yaşar Pamuk’la Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın talimatı ile görüştüğünü ancak istedikleri futbolculardan hem para hem de kişi başı 150 bin liralık senet karşılığını istediğini söyleyerek salondakilerin bir anda buz kesmesini sağladı.
Konuşmalar sonrası toplantıyı kısa bir değerlendirme ile kapatan başkan Enver Yılmaz katılımcılara teşekkür ederek Ordu’da sporun gücü bu gece bir kez daha ortaya çıkmıştır diyerek bizim gönlümüzde ORDUSPOR sevdası hiç bitmez derken salondakilerin alkışı ile sözünü bitirdi.

İlginizi çekebilir

Bizim Adamımız!

Bizim Adamımız!

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri