Ana Sayfa Ordu Haber 30 Mart 2017 422 Görüntüleme

MEZARLIK ZENGİNİYİZ!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplam 3 bin 430 mezarlıkla vatandaşlara hizmet veriyor. Türkiye ortalamasının üzerinde mezar yerine sahip illerden olan Ordu’da en düşük mezar yeri sayısı 52 ile Gülyalı ilçesinde ve en yüksek sayıda 403 ile Fatsa ilçesinde bulunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplam 3 bin 430 mezarlıkla vatandaşlara hizmet veriyor. Türkiye ortalamasının üzerinde mezar yerine sahip illerden olan Ordu’da en düşük mezar yeri sayısı 52 ile Gülyalı ilçesinde ve en yüksek sayıda 403 ile Fatsa ilçesinde bulunuyor.

3 BİN 430 MEZARLIKTA HİZMET VERİLİYOR

Ordu il sınırları içerisinde bulunan mezarlıkları sorumluluk alanına alan Ordu Büyükşehir Belediyesinin mezarlık hizmetleri konusunda Türkiye’de en fazla mezarlık yerine sahip belediyeler arasında yer aldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede kendi sorumluluğunda bulunan toplam 3 bin 430 mezarlıkla birçok Büyükşehir’i geride bırakarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

EN FAZLA MEZAR 403 İLE FATSA İLÇESİNDE BULUNUYOR

Belediyeciliğin yalnızca teknik yatırımlardan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ordu ilimizin büyükşehir olmasıyla birlikte sınırları içerisindeki mezarlıklar bizim sorumluluğumuza girdi. Arkadaşlarımızın yaptığı tespitler sonrasında ilimizde toplam 12 bin 905 dönümlük alana sahip 3 bin 430 mezarlık sorumluluk alanımıza girdi ve resmi prosedürleri tamamlandı. Şu anda devir işlemleri tamamlanan mezarlıklarımızdan en düşük sayı 52 ile Gülyalı’da ve en yüksek sayı da 403 ile Fatsa ilçemizde bulunuyor. Nakil işlemi yapan 13, hem yıkama hem de nakil işlemi yürüten 24 olmak üzere toplam 37 aracımızla hizmet veriyoruz. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımız, ALO 188 Hattı’nı ya da 0-452-233 25 58 no’lu telefonu arayarak dâhili 21234’ten bilgi alabilir” dedi.

MEZARLIK VASFI TAŞIMAYAN YERLERE DEFİN İŞLEMİ YAPMAK YASAK

Başkan Enver Yılmaz, yasal olarak mezarlık vasfı taşımayan fındık bahçesi, tarla, orman, harman vb. yerlere defin işleminin yapılamayacağının altını çizerek, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 196 (1)  ‘Ölü gömülmesine ayrılan yerlerden başka yerlere ölü gömen veya gömdüren kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ maddesinde belirtildiği üzere mezarlık vasfı taşımayan yerlere defin işlemi yapılmaması gerekiyor”  diye konuştu.

CENAZE HİZMETLERİNDEN HİÇBİR ÜCRET ALINMIYOR

Cenaze sahiplerinin talep etmesi durumunda cenazenin defnedilmesiyle ilgili her türlü işlemin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Cenaze defin işlemlerinde Büyükşehir Belediyemiz, cenazenin tüm malzemelerini temin ederek yıkama ve nakil işlemlerini yerine getirmekte ve bu hizmetlerden hiçbir ücret talep etmemektedir. Vatandaşlarımızın yalnızca sevinçlerini değil üzüntülerini de hep birlikte paylaşıyoruz. Verdiğimiz her hizmet, halkımızın hayır dualarıyla birleşirse bundan büyük mutluluk ve gurur duyarız” şeklinde konuştu.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri