Ana Sayfa Ordu Haber 29 Mart 2017 219 Görüntüleme

BALKANLIOĞLU: ORDU’DA GÜZEL GELİŞMELER VAR

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek, Ordu Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Türkmen ile Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz’ı makamında kabul etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek, Ordu Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Türkmen ile Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz’ı makamında kabul etti.

Mimari yönden güzel binaların bulundukları yerlere farklı güzellik kattığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Ziyaretimize gelen arkadaşlarımız aynı zamanda Kent Konseyinin de yönetimindeler. İlimizdeki şehirleşme ve şehir mimarisi konusunda özgün önerileri var. Ordu başından itibaren iyi planlanıp, güzel dizayn edilebilseydi şu anki güzelliğinin 100 katı daha güzel ve farklı görünecekti. Ordu’nun konumu, yeri, eğer bir batı ülkesinde olsaydı bakmaya doyamayacağımız manzaralarla, çok güzel binalarla karşılaşacaktık. Oraları gördüğümüzde neden bizde yok diye üzülüyoruz. İtalya, İsviçre, Avusturya’da öyle özgün, öyle güzel mimariler var ki, insan o binaların fotoğrafını çekmekten alıkoyamıyor. Bulunduğu yere farklı bir güzellik katıyor” dedi.

Kent Konseyi’nin, şehir planlamasına yönelik önemli katkıları olacağını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da, denize paralel bitişik binalar var. Denizin havasıyla dağın havası sirküle olamıyor ve hava kirliliğine maruz kalıyoruz. Ayrıca, deniz kenarında çok katlı binalar bulunuyor. Arkadaki binalar denizi hiç göremiyor, araba park etmeye yerler yok, sokaklar dar ve birbirinin rüzgarını, ışığını kesiyor. Bu anlamda en azından yeni yapılacak yerleşim birimlerinde, yeni planlamada özen gösterilmesi lazım. Bu konuda görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bir de belediyemizden sevindirici bir uygulama söz konusu. Önümüzdeki dönemde herkes kafasına göre değil de,  daha pastel, daha özgün renkler kullanılacak. Belediyede dış cephe yüzeylerinin hem ısı yalıtımı, hem de renk seçimiyle dizayn edilmesi, Ordu’ya mahsus bir görüntü kazandırılması için karar alınmış ve önümüzdeki dönemde hatta yarı masrafını belediye karşılamak üzere böyle bir çalışmanın içerisinde olunacağını da öğrendik. Muhakkak ki, kent konseyimizin buna da katkısı vardır” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, ziyarette ”Organize Sanayi Bölgesinde de güzel gelişmeler var. İkinci bir OSB yapılıyor. İlk Organize Sanayi Bölgesi yapıldığında arsaların tahsisi konusunda acele edildiği için talipli çok olmadığından kim istemişse verilmiş. Bu sefer hijyen ve gıda üreten işyerleri ile sanayiciler yanyana. Şimdi ise daha dikkatli olmak, gruplandırmak, yatırımcılar konusunda özenli davranmak konusunda görüş alışverşinde de bulunduk” şeklinde konuştu.

Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Şimşek ise, birinci OSB’nin  doluluk oranına ulaştığına dikkat çekerek, “İkinci OSB ile ilgili çalışma var. Yer tespitleri, sondajları ver çevreye uyumla ilgili çalışmalar iki yıl sürdü. İki senenin neticesinde de arazinin OSB’ye uyumluğu tespit edildi ve alınmasına karar verildi. Kamulaştırma olacak. Talep çok fazla” diyerek, Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

 

İlginizi çekebilir

FINDIK BORSASI AÇILIYOR

FINDIK BORSASI AÇILIYOR

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri