Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın tarihi geçmişinde çok önemli bir yere sahip olan Cıngırt Kayası Antik Yerleşim Alanı, Kurtuluş Antik Polemenyum kenti kalıntıları ile Kaleönü Arap Kalesinde arkeolojik ve bilimsel çalışmaların bu yıl içerisinde tekrar başlayacağını söyledi.
Başkan Kibar, kazı çalışmalarının tekrar başlayacak olmasından dolayı katkılarını esirgemeyen önceki dönem Milli Eğitim Bakanı, TBMM Millî Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Müze Müdürlüğü Başkanlığında Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol’un bilimsel danışmanlığında yapılması planlanan Cıngırt Kayası Kazı talebi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 4 Mart 2024 tarihinde onaylandığını belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Fatsa Belediyemiz iş birliği yürütülecek kazılarda, bölgenin 2015 yılında duran kazılarına devam edilecek.” dedi.
“ALANIN TAMAMINA JEORADAR UYGULAMASI YAPILACAK”
2021 ve 2022 yılında kurtarma kazıları yürütülen 2023 te ise Bilimsel kazılara başlayan Kurtuluş mahallesinde bulunan tarihi kalıntılarda, 2024 yılında da Ordu Müze Müdürlüğü Başkanlığında Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent. Dr. Seçkin Evcim’in bilimsel danışmanlığında kazı çalışmalarına devam edileceğini ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Manastır merkezli devam eden çalışmalarda aynı zamanda alanın tamamına Jeoradar uygulaması yapılacak. Ayrıca Kaleönü Mahallesinde bulunan Fatsa Kalesi ile ilgili bilimsel çalışmaların önünü açmak amacıyla yapının içerisinde bitki temizliği yapılacak.” diye konuştu.