Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve Altınordu Üreten Kadın Kooperatifi Başkanı Hülya Korkmazgil tarafından imzalanan protokol kapsamında Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda yer alan Aşçılık Programı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerin eğitim aldıkları ön lisans ve lisans programları ile ilgili edindikleri teorik bilgi, beceri ve deneyimlerini pekiştirmek, işyeri organizasyonlarını, üretim süreçlerini ve sektördeki yeni teknolojileri tanımalarını sağlamak üzere eğitim öğretimin tamamlayıcı bir parçası olan mesleki eğitime dayanan işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bölgenin coğrafi işaretli ürünlerinin işlenmesi, tanıtılması, pazarlanması başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Üreten Kadın kooperatifi, Gastronomi ve çeşitli alanlarda kadınlara mesleki eğitimler de düzenliyor.
Altınordu Kadın kooperatifi, öncü rolüyle gelecek kuşaklara ilham olacak bir başarı hikayesini ilmek ilmek dokuyor.