Ana Sayfa Yazarlar 4.07.2023 192 Görüntüleme

Güne Dair Yazı!

Kimse sütten çıkma ak kaşık değildir.

Süte giren kaşığın kendisi de ak olmalıdır.

İyi de sen karaysan kaşığın nasıl ak olabilir?

İşte burada ustalık gerekiyor!

Ustanın becerisi, mutfaktaki kaşıklara bağlıdır.

Ustanın mutfaktaki diğer kaşıklarda kara ise sorun yok!

Geçinir giderler.

Sütün üstündeki kaymağı bile yerler.

Doymazlarsa yağını da içinden alırlar.

Ustası bu işi iyi bilir.

Akıllı ve bu işte deneyimli hırsız ustalar pardon hırslı ustalar olacaktı…

Sütün bütün yağı almazlar.

Alırsa o zaman sütün özelliği bozulur.

Kara usta sütün yağını kararınca alır.

Sütün içindeki kara kaşıklarını da saklayarak işi idare eder.

İşin en zor tarafıysa o kara ustayla yola devam etmektir.

Şimdi bazılarınızın aklından: Ya usta değişirse!

Bu soru aklınıza gelebilir.

Değiştiği zaman, yeni gelen o kaşıkları sütten çıkarırsa!

İşte o zaman olacakları hayal bile edemeyiz.

Sütte doğal, saf ve temiz olmalı.

Amerikan malı süt tozundan imal edilmiş süt olmamalı!

Süt ne kadar doğal olursa, içinde zararlı bakterileri barındırmaz.

Süt temiz olunca içine girecek olan kaşık da temiz olur.

Olmazsa!

Sütü bozarsın, bu kadar basit.

Bizim ustalar

Amerikan yardımı süt tozundan yapılmış çok süt içirdiler bize okullarımızda.

Ağzımız yandı ama o sütten de vazgeçemedik.

Demek ki bize bu sütü içiren usta bu işi çok iyi biliyormuş.

İlginizi çekebilir

OKUL KANTİNLERİ

OKUL KANTİNLERİ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri