Ana Sayfa Yazarlar 3.07.2023 366 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Sahi Nereye Gidiyoruz…

 

“Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime, Titrerim suçlu gibi baktıkça geleceğime!”

Benim zevkle dinlediğim bu şarkıyı bugüne uyarlarsak, yaptığımız seçimlerden şikayet etme hakkımız yok dememiz gerekecek.

Çünkü dememiz gereken tek şey,” Kendimiz ettik, kendimiz bulduk” gerçeğini kabullenmek olacak.

Gül gibi sararıp solacağımız günler de yakındır. Onun için tekrar söylemek gerekirse şikayetçi olmaya hakkımız yok.

Ben şahsen kendim gelecekten pek ümitli değilim. Benim derdim ülkemin ekonomik durumundan çok insan kaynaklarındaki değişiklikler! Neden söz ettiğimi anlamışsınızdır. Ülkemizde bulunan bu Suriyeliler için, sığınmacı mı desem, mülteciler mi desem yeni bir sektörün (Dilencilik) aktörlerimi ne desem bilemiyorum? Bu insanlar ne olacak. Öyle bilimsel sözlerle anlatmaya gerek yok! Bayram gelince ülkelerine gidiyor, bitince dönüyor.

Bizim vatandaşımızda otobüs parası çok diye köyüne gidemiyor! Sanayicimiz için ucuz iş gücüymüş..

Onun için bu insanları göndermiyormuşuz. Ülkemde işsizlik en üst seviyede. Bu insanların yerine kendi insanlarımızı neden çalıştırmıyoruz?

Bu sığınan insanların kültürü, kültürümüze uymuyor. Sosyolojik yapısı bize ters. Patolojik yapılarının toplum içinde yaşayan insanımızı etkilemesi ile, yeni patolojik hastalıklar ortaya çıkıyor. Kızamık hastalığının kökünü kazıdık derken sığınmacılar vasıtasıyla hastalık hortladı. Gelen bu insanların biyolojik hastalıklarının ülke insanımıza vereceği zararları araştırıyor muyuz? Sosyal etkileşimlerle Türk ve Suriyeli insanların yapmış olduğu evlilikler; sosyal ve kültürel değişimlere neden olacak. Bu konularda yapılan bir araştırma var mı?

Merak ediyorum sahi geleceğimizi tayin bu gün yaşananlar. O zaman bu gün yaşananlar geleceğimizi tayin edecek. Gelecek ise ülkeme sığınan 3.600.000 Suriyeli içinde yaşayan kadınların devamlı doğumları sizleri karamsar yapmıyor mu?

Eğer hayır yapmıyor diyorsanız size bilmem ne olan bana da o olur dermişim…

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri