Ana Sayfa Spor 9 Mayıs 2023 151 Görüntüleme

“BİR TANE ORDUSPOR OLMASI GEREKİYOR”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Anadolu Ateşi programına telefonla bağlanarak Orduspor konusunda açıklamalarda bulunurken, 3.Lig’de mücadele eden Orduspor 1967 A.Ş. ve 52 Orduspor Futbol Kulübü’nün diğer takımların devamı olduğunu, bir tane Orduspor olması gerektiğini ve 2.Amatör’de mücadele eden Orduspor’un her sene lir lig atlayarak hakettiği yere geleceğini belirtti.

Ordu’da göreve geldiği günden bu yana Orduspor konusunda çalışmalar yapan ve bu sezon Orduspor’un 2.Amatör Lig’de sahalara çıkmasındaki öncü isim olan Ordu Valisi Tuncay Sonel Anadolu Ateşine katıldı. Tuncay Sonel, Salim Manav’a Orduspor’un sahalara dönüş sürecini anlatırken: “İlk geldiğimiz günlerde Orduspor konusu nedir diye bir çalışmalarımız olmuştu. O dönem 188 sicil numaralı, Türk Futbolu’nu UEFA Kupası’nda temsil etmiş olan Orduspor’un sahalarda olmadığını görünce çok üzülmüştüm. Hemen çalışmalara başladık, hayata dönebilmeleri için neler yapabiliriz dedik. Çok değerli İdari Menajerimiz Cihangir Kardeşimiz, üç avukatımız ki bunlardan biri Prof. Dr. Ufuk Aydın hocamız ve şehrin dinamikleri ile oturduk bir araya geldik.” dedi.

Orduspor’un disiplin dosyalarının kaldırılması gereken noktalarda ödenmesi gereken 1.5 Milyon TL’yi transfer sezonunun bitmesine bir gün kala ödediklerini söyleyen Tuncay Sonel: “24 Mart Cuma günü transferin son günüydü. Biz de şunu öğrendik, eğer FIFA’ya 2.5 Milyon TL ödeme yaparsak FIFA ile ilgili olarak disiplin dosyaları kalkacak ve Orduspor sahalara dönecek. Sevdiğimiz insanlarla görüşmeler yaptık ve 23 Mart’ta bu ücreti yatırdık. Bir gün sonra izin çıktı, diğer günde takım sahaya çıktı. Biz takımı nasıl yaptık? Deprem bölgesinden ailesini arkadaşlarını kaybeden teknik ekibimizi, Futbolcuları Ordu’ya getirdik. Bizim için önemli olan 188 sicil nolu Orduspor’un ölmemesiydi. Orduspor’un yaşaması lazımdı, 24 Mart itibariyle soruları çözdük ve 25 Mart’ta ilk maçımıza çıktık. Bir aksilik olmazsa birkaç hafta sonra şampiyonuz. Bir sonraki sezon BAL daha sonra da 3.Lig’e çıkmak istiyoruz. Ordu’nun hem 3.Lig’de hem Bölgesel Amatör Lig’de hem de amatör ligde birçok takımı var hepsi bizim takımımız ama bir tane ortak değer yeni Orduspor olması gerekiyor. O da çok şükür sahalara döndü.” İfadelerini kullandı.

Orduspor’un hangi ligde oynarsa oynasın taraftarların tribünde takımı destekleyeceğini söyleyen Ordu Valisi Tuncay Sonel, Trabzonspor ve Adana Demirspor örnekleri de verirken: “2.5 yıllık bir süreçte zor oldu ama Ordu’nun ve ülkemizin bir değeri olan Orduspor’un sahalara dönmesinin ve bu takımı izlemenin keyfini yaşıyoruz. Bir örnek vermek istiyorum mesela Trabzon’da Of ilçesi var. Onlar biz direkt Allah’a bağlıyız derler ama Trabzonspor maçı olduğunda herkes Trabzonspor’lu olur. Trabzonspor o şehrin bir değeridir. Biz de öyle diyoruz. Ordu’da bütün takımlar bizim ama bir tane Orduspor olsun. Ben Adana Demirsporluyum ve hangi ligdeolursa olsun o takımı tutacağım. Ben gözlerimle gördüm, Orduspor’un ilk maçında üç tane 70 yaşlarında amcalarımın gözlerinden yaş akıyordu. Çünki bir tarih var. Bu takım çıktığı zaman hangi ligde oynarlarsa oynasın taraftarlar efsanenin yanında olur. Orduspor 1967 A.Ş. ve 52 Orduspor Futbol Kulübü diğer takımların devamı. Onlar da bizim takımlarımız ama gerçek Orduspor bir tane. Herkesin bunu bilmesi lazım. Sabırlı bir şekilde her yıl bir üst lige çıkarak hak ettiği yere gelecek.

Ordu Valisi Tuncay Sonel son olarak Orduspor’da şu an forma giyen oyuncuların önümüzdeki senelerde çok iyi seviyelerde olacağına inandığını söylerken, Ordu 2.Amatör Lig’de mücadele eden takımın 3.Lig ayarında bir takım olduğunu belirtti.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri