Ana Sayfa Ordu Haber 25 Nisan 2023 93 Görüntüleme

BAŞKAN AKÇA’DAN BAKAN ÖZER’E; TEŞEKKÜR

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Fındık organize sanayi bölgesi ile ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Mustafa Varank ile görüştüm. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanım, inşallah süreci siz yöneteceksiniz. Araziyi bulup gerekli adımları attığınız zaman inşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesini Ordu’muzda kurmuş olacağız.” şeklindeki açıklaması heyecanlandırdı.

Bakan Özer’in açıklaması üzerine Altın ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, yaptığı açıklamayla Bakan Özer’e üreticiler adına teşekkür etti.

“2019 YILINDAN BUYANA MÜCADELE EDİYORUZ”

Göreve geldikleri günden beri Fındık Organize Sanayisinin kurulması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Akça, “Göreve geldiğimiz 2019 Şubat ayından bu yana devamlı gündemde tuttuğumuz ve fındık üreticisinin, sanayicisinin, ihracatçısının ve bölgede bulunan bir çok işyerinin gelirine katkı sunacak, fındıktan elde ettiğimiz geliri artıracak sistemin, “Fındık Organize Sanayisinin” kurulması, bu sanayi bölgesine yatırım yapacak firmaların teşviklerle desteklenmesi ve sonrasında da fındığı hammadde olarak satmak yerine, mamul madde haline dönüştürerek katma değeri yüksek ürünler halinde pazarlamamız gerektiğini çağrısını yapmıştık.”

“ÇAĞRILARIMIZ SONUNDA KARŞILIK BULDU”

Çağrılarının karşılık bulduğunu söyleyen Şükürler olsun, bu çağrımız bir karşılık bularak Ordu milletvekili adayı Milli Eğitim Bakanımız, Sayın Mahmut Özer tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Sayın Mustafa Varank ile yapılan görüşmeler sonucunda, Fındık Organize Sanayisi için bir yer bulunması şartı ile bu yatırımın yapılacağı müjdesi verilmiştir.”

“ÜRETİCİLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bakan Özer’e teşekkür eden Başkan Akça, “Bu yatırımın hayata geçirilebilmesi için, bulunması gerekli olan yer için Başta sayın Valimiz Tuncay Sonel’in ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çaba göstereceğinden ve mesai harcayacağından hiç şüphemiz yoktur. Bizler, fındık üreticilerinin temsilcisi Ziraat Odası Başkanları olarak bu sürece sunabileceğimiz her katkı içinde hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Fındık Organize Sanayisi fikrimiz için duyarlı davranan ve çaba gösteren, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e üreticilerim adına teşekkür ediyorum.”

İlginizi çekebilir

KALİTE BU LABORATUVARDA

KALİTE BU LABORATUVARDA

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri