Ana Sayfa Ordu Haber 28 Aralık 2022 122 Görüntüleme

EKMEK ZAMMI YOLDA!

Asgari ücret zammı ve diğer girdi maliyetlerinin de artması üzerine yeni yılda Ordu’da ekmeğe yüzde 25 zam geleceği belirtildi.

Gıda fiyatlarına arka arkaya zam gelmeye devam ediyor. Ordu’da 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin, yeni yılda 5 lira olması bekleniyor.

  “Yeni yılda zam gelebilir”

Ordu Fırıncılar Derneği Başkanı İsa Yazıcı, “Yeni yılda ekmek fiyatları da güncellenecek. Şuan yeni fiyatla ilgili görüşmeleri yapıyoruz. Şuan için bir fiyat lanse etmiyoruz ancak 2023 yılının ilk ayında ekmek fiyatlarına bir zam olacak. Görüşmeler sonucunda yüzde 25 oranında bir fiyat güncellemesi olabilir.” dedi.

  “Maliyetler arttı”

İğneden ipliğe her şeye zam geldiği için ekmek maliyetlerinin de arttığına dikkati çeken Yazıcı, şunları söyledi; “Ekmek fiyatlarındaki güncellemelerin asıl nedeni maliyetlerin artmasıdır. Asgari ücretin 8 bin 500 liraya çıkmasıyla işçi, SGK, vergi maliyetleri arttı. Un, maya fiyatları zaten her geçen gün zamlanıyor. Kira, elektrik, su, doğalgaz ve diğer girdileri de düşünürsek, yeni yılda ekmeğe yüzde 25’lik bir güncelleme kaçınılmaz gibi gözüküyor.”

Ordu’da ekmeğe beklenen yüzde 25’lik zammın gelmesi durumunda şuan 4 liraya satılan 200 gram ekmek, yeni yılda 5 liradan satılacak.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri