Ana Sayfa Yazarlar 5.10.2022 415 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Demokrasi var mı ! …

Türkiye’de demokrasi var mı yok mu?

Bu soru son yıllarda çokça tartışılıyor. Bu tartışmanın önüne geçilmesi için iktidar tarafından yeni gündemler yaratılıyor..

TBMM’de var mı var, ancak işlevi hangi ölçüde var tartışılır. Çünkü hazırlanan taslaklar geliyor ancak hep iktidarın istediği oluyor çünkü üstünlük iktidarda.

İktidar milletvekilleri görüşlerini söyleyebiliyorlar mı yoksa kendilerine gönderilen yasa tekliflerini talimatlarla hep onaylıyorlar mı?

Herhangi bir iktidar milletvekilinin Meclis’e iktidar kanadının sunduğu bir teklife “hayır” dediğine tanık oldunuz mu yıllardan beri? Elbette hayır. İktidardaki CUMHUR İttifakı milletvekillerinin hayır demeleri halinde kulaklarının çekileceğini biliyorlar.

Durum aynen iş başvurusundaki aşağıdaki gibi:

Bir matematikçi, bir muhasebeci ve bir ekonomist parti Genel Başkanına milletvekili olabilmek için başvururlar.  Genel Başkan matematikçiye sorar:  “İki kere iki kaç eder?” Matematikçi cevap verir:  “Dört!”. Genel Başkan sorar: “Kesin dört mü? Matematikçi kendinden emin cevaplar: “Evet, kesin dört!”

Matematikçi çıkar ve ekonomist odaya girer. Bu sefer Genel Başkan aynı soruyu ekonomiste yöneltir. Ekonomist yanıtlar: “Ortalama dört eder, yüzde 10 aşağıya veya yukarıya oynayabilir, ama ortalama dört eder!”  Ekonomistte de çıkar, muhasebeci odaya girer, aynı soru ona da sorulur. Muhasebeci ayağa kalkar, kapıyı kilitler, panjurları indirir ve Genel Başkan’a yaklaşarak sorar: “Kaç etsin istersiniz?”

Sizce hangisi milletvekili olmuştur, var mı bilginiz?

Eğer parti içinde veya TBMM’de görüş beyan etme, yani biat etme yerine sizden istenenleri değil de görüşlerinizi söylerseniz kazanamazsınız. Kısaca Türkiye’de Demokrasinin işlemesi için iktidar partili milletvekiliyseniz görüşlerinizi beyan etmeyecek ve size söylenenleri yapacaksınız. Es kaza yapmıyorsanız bir dahaki dönem listede yer bulamazsınız.

İşte Türkiye’deki Demokrasi budur, bunun aksini söyleyebilenler sadece muhalefette olanlardır. Çünkü Türkiye’deki muhalefet kendi içinde tartışmaktan iktidarı eleştirmeye vakit bulamıyorlar.

İlginizi çekebilir

O’nun Gibiler!

O’nun Gibiler!

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri