Ana Sayfa Yazarlar 7.02.2017 536 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Çocuklarımıza sahip çıkalım


İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’da “Uyuşturucu iler mücadele etmede kararlı olmalıyız diyerek adeta Emniyet mensuplarına açık çek vermişti.
Son günlerde Ulusal medyada görüyoruz,Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen uyuşturucu batağında kullanım yaşı her geçen gün düşüyor. Uyuşturucunun zararları ve bağımlıyı ölüme götüren en büyük risk, gün geçtikçe artan dozlarda uyuşturucu isteği uyandırıp, en sonunda öldürücü doz (halk arasında bilinen adıyla “altın vuruş”) almaya kadar götürmesidir.
Uyuşturucular, kanla direkt iletildikleri merkezi sinir sistemi üzerinde etki yaparlar. Bu etkilerin bazıları “uyuşturucu/sakinleştirici” etki yaparken, bazıları da “uyarıcı” etki yapar. Uyuşturucu ilk kez alındığında vücutta bir keyif ve zevk oluşturur.
Ve çok değil, birkaç kez alınmasının ardından artık “bağımlılık” belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Bu nedenle kimi aileler dağılıyor, kimilerinde ise istenmeyen sonuçlar (Ölüm ve kalıcı hastalıklar gibi) ortaya çıkıyor.
Emniyet ve jandarma birimleri tacirlerle gece gündüz mücadele etseler de bunun yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte tam da burada ailelere ve vatandaşlara büyük görev düşüyor. Çocuklarınızla ilgilenin çünkü onların geleceği birkaç tacir (torbacı) yüzünden karanlığa doğru ilerlemeye devam ediyor. ‘Benimoğlum veya kızımbunlara asla bulaşmaz’ demeyin.
Çünkü uyuşturucu artık öyle sizin bildiğiniz gibi sadece esrar olarak gelmiyor yavrularınızı önüne! Her geçen gün bu maddelerin adı değişiyor; kimi zaman bonzai, kimi zaman joint, kimi zaman da marihuana olarak çıkıyor karşımıza.
Siz siz olun geç kalmadan çocuklarınızın çevresini bir kez daha gözden geçirin. Çünkü torbacılar da her yerde adeta cirit atıyor. Ya bir öğrencinin yanında ya da baba parası bol olan bir gencin peşinde!
Amaç ise cebindeki parayı alabilmek için onu bağımlı yapmak. Sonrasını düşünmek bile istemezsiniz çünkü öğrencide ya da babasından para alan gencin cebinde bir şey kalmayınca uyuşturucu da olmuyor. Ama bağımlı oldun bir kere ne yapacaksın; ya hırsızlık yapıp para bulacaksın ya da para bulmak için her yolu deneyeceksin.
Düştün bir kere bu bataklığa, çıkmak istiyorsun ama çıkamıyorsun. İşte o zaman hiç korkmadan kendine gel. Hemen polise git yardım iste. Beni kurtarın de. Ailene koş özür dile, hayata yeniden başla!

 

 

İlginizi çekebilir

2022’den kalanlar…

2022’den kalanlar…

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri