Ana Sayfa Yazarlar 4.03.2021 680 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Şapkamızı Önümüze Koyalım…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü akşamı açıkladığı kademeli normalleşme kararlarının şüphesiz sevindirdiği kesimler olmasına rağmen  beklentileri boşa çıkarak hüsrana uğrayan sektörlerin kara kara düşünmeye başladıklarına şahit oluyoruz.

Ordu açıklanan tabloda en çok risk taşıyan iller arasında yer aldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme takviminde iyileştirmeye adım atılan iller arasında şimdilik kendine yer bulamadı.

Sokakların hınça hınç dolduğu denetimleri görmezden gelen duyarsız insanların yüzünden son bir haftada 3 bin kişinin üzerinde virüs kaptığı Ordu’da nasıl bir normalleşmeye dönmeyi bekliyoruz anlayamadım.

Esnaflar can çekiyor yaşam savaşı veriyor, insanlar ölüyor vurdumduymaz kural tanımaz insanlar sokaklarda boş boş geziyor ondan sonra vaka sayılarında neden bu kadar artış var diyerek söyleniyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında, Örneğin haritada Kırmızı ve turuncu  noktalı iller hariç  Mavi ve sarı noktalı illerde aylardır kapalı olan Lokanta ve Kafe gibi küçük esnaf, her ne kadar saat sınırlaması olsa da yeniden açılacakları haberine sevinirken bizlerde sadece Cumartesi kısıtlamasından muaf tutulduğumuz için “Amorti” ile sevindik.
Öte yandan, Ordu’da Cumartesi günüde olsa  sokağa çıkma yasağının kalkması  nedeniyle iş yerlerini açamayan ve iş yapamayan esnaf için de, hafta sonu bir günde olsa  yasağın kaldırılma haberi de sevindirici oldu.
Ancak…
Gençlerin büyük bir çoğunluğu sınavların yüz yüze yapılacağının açıklanması, gençlerin büyük çoğunluğunun tepkisine yol açtı.
Kapanma için akşam 19.00 koşulu restoran ve içkili mekanlar için hayal kırıklığı oldu.
Maçların kontrollü ve en azından yüzde 50 kapasite ile seyirciyle oynanmasına ilişkin herhangi bir karardan bahsedilmemesi, futbolseverleri hüsrana uğrattı.
Aşılama ile ilgili bir süre ve bir sayı açıklanmaması merak uyandırdı.

Onun için  şapkamızı önümüze koyalım bu illetten nasıl kurtuluruz biraz düşünelim…

İlginizi çekebilir

Dayanacak Gücü Kalmamış…

Dayanacak Gücü Kalmamış…

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri