Ana Sayfa Yazarlar 7.12.2020 884 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Korona-Ekonomi ve Siyaset

Pandem nedeniyle Çay Ocakları ve Cami önü sohbetlerine ara vermek zorunda kalsak ta “demokraside çare tükenmez” diyerek havayı güneşli  bulunca Rıhtım ile Gazı Köprüsü arasındaki  sahil yürüyüşü sohbet için bulunmaz fırsat oluyor.. Yürüyüş sohbetimiz 3 kişi ile başlamız olsa da sonradan bizlere katılanlar ile 7-8 kişi oluyor ne yapacaksın sen bize katılma “KORONA” var diyemiyorsun!…

Sohbetimiz Koronadan başladı,Ordu Ekonomisi derken döndü dolaştı siyasete balıklama dalmaya mahkum olduk! İsim vermeden söyleyeyim CHP’nin eski  köklerinden bir sohbet arkadaşımız, “Bu iktidar artık gidici” diyor.
İktidarın 18 yılda bozmadığı kesim kalmadığını, en son ekonomiyi berbat ettiğini söylüyor.
Ardından da şunu ekliyor; “Baksana? Yapılan anketlerde bile oyları yüzde 30’lara düştü”
İster istemez soruyorum;
– “İktidar gidici gitmesine de, gelici kim? CHP mi?” diye…
Öyle ya;
Birileri gidiyorsa başka birilerinin gelmesi lazım değil mi?
Sohbet arkadaşlarımız bana hak vererek soruma verilecek cevabı beklediler, sorumun muhatabı biraz düşündükten sonra “Evet. CHP geliyor” demiyor, diyemiyor.
Nasıl desin ki?
“Gidici” dediği partinin anketlerdeki oyu yüzde 30’larda iken, aynı anketlerde yüzde 23-24, bilemediniz en fazla yüzde 25 gösterilen CHP’nin iktidara geleceğini nasıl söylesin ki?
Söyleyemediği için de  “Gidici” tahmininin doğruluğunu destekleme adına, yüzde 50+1 ve  “Ortaklar” meselesini sokuyor devreye.
Ardından da o bilindik matematik formülü dökülüyor ağızlardan; “İYİ Parti şu kadar, HDP şu kadar oy alır. Babacan ve Davutoğlunun partleri de şu kadar oy böler. Diğer partiler de şu kadar aldı mı, bu iktidar, ortağı MHP’nin oylarını da topladığında  yüzde 50’nin altında kalır ve gider. Yani bu iktidar gi-di-ci”
Sonuç olarak…
Siyasetini, iktidarın gidişine hedeflemiş ama kendi partilisinin gözünde bile  iktidara gelişiyle ilgili bir hedefi bulunmayan  CHP ile karşı karşıyayız.
***
Peki; şimdi  iktidarın gidici olduğunu söyleyebilen CHP’liler, iktidara gelici olduklarını niçin söylemiyor ya da söyleyemiyor dersiniz?
Bana göre bunun tek nedeni, CHP yönetiminin, belki gerçekten gidici olan iktidarın kalması adına elinden geleni yapıyor olması…
“Nasıl yani? CHP yönetimi iktidarın gitmemesi için mi uğraşıyor?” Dediğinizi duyar gibiyim.
Hemen söyleyeyim o zaman…
Elbette iktidarın iktidardan gitmemesi için uğraş vermiyor ama partiden  öyle kritik anlarda öyle çıkışlar ve söylemler çıkıyor ki, bunlar adeta iktidarın imdadına yetişiyor.
İktidar, sebep olduğu ve kendisini köşeye sıkıştıracak tüm olumsuzlukların üzerini, CHP’den yükselen bu çıkış ve söylemlerle örtüveriyor.
Bakın şimdi?
İktidarın şu sıralar en büyük handikabı  berbat bi halde olan ekonomi…
Berbat olan ekonominin olumsuz etkilemediği kişi ve kesim neredeyse yok.
Ülkede konuşulacak, iktidarı da köşeye sıkıştıracak olan  tek gündem Ekonomi.
Ama gelin görün ki ülkede 2-3 gündür Kılıçdaroğlu’nun Öğretmenler için söylediği sözlerle, CHP Milletvekilinin Türk Ordusu ile ilgili sarf ettiği sözleri konuşuluyor.
CHP’den çıkan her iki söylem de, ekonomiyi konuşturmak istemeyen iktidarın, gündemi değiştirmesi için adeta hızır gibi yetişiyor.
İşin kötüsü…
CHP’de bu çıkış ve söylemlerin sahipleri de 2-3 gün aslında söylenen sözlerin ne anlama geldiğini anlatmaya uğraşsa da iş işten geçmiş, gündem değişmiş, asıl meselenin üzerine yorgan örtülmüş oluyor.
Çoğu zaman “CHP’de Genel başkan dahil hiç konuşmasa daha iyi mi olur? Hiç olmazsa iktidara gündem değiştirecek malzeme verilmemiş olunur” diye düşünmüyor değiliz hani…
Belki o zaman konuştuğumuz CHP’liler bile “Bu iktidar gidici” dedikten sonra belki “Biz de geliciyiz” diyebilir.

İlginizi çekebilir

Oy Falan Yok…

Oy Falan Yok…

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri