Ana Sayfa Ordu Haber 3 Aralık 2020 212 Görüntüleme

‘900 YATAKLI HASTANEDE PROJE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR’

Hastane için 208 dönümlük bir arazi tahsis ettiklerini söyleyen Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “592’si tek, toplam 900 yataklı, 300 bin metrekare kapalı alana sahip hastane için proje çalışmalarına devam edilmektedir.” dedi.

Hastane için 208 dönümlük bir arazi tahsis ettiklerini söyleyen Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “592’si tek, toplam 900 yataklı, 300 bin metrekare kapalı alana sahip hastane için proje çalışmalarına devam edilmektedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan Altaş TV’de yayınlanan “Ordu’yu Yönetenler” programına konuk olarak Ordu Üniversitesinin akademik gelişimi, üniversite hastanesi, şehir üniversite bütünleşmesi, Turizm Fakültesi ve uzaktan eğitim ile ilgili birçok konuda Funda Altaş Şimşit’in sorularını yanıtladı.

Uzaktan eğitim süreci hakkındaki soruları yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Yaşadığımız pandemi sürecinin öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkilerini minimal düzeye indirmek için yükseköğretim kurumları olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösterdik ve göstermeye devam etmekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için hızlı bir şekilde gerekli alt yapı, donanım ve bilişim sistemleri ile ilgili hazırlıklarımızı yaparak bahar dönemi eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim ve dijital öğretim imkanları yoluyla sorunsuz bir şekilde tamamladık. Geçtiğimiz Nisan-Temmuz ayları arasında Üniversitemiz uzaktan eğitim sistemine yaklaşık yüzde 94 oranında katılım sağlandı. Bu zaman dilimi içerisinde sisteme 383 gigabayt büyüklüğünde 300 bine yakın kaynak yüklendi ve açılan 31 bin oturumda toplamda 69 bin 81 saat canlı ders gerçekleştirildi. İstatistiklere bakıldığında Üniversitemizin bilişim alt yapısının uzaktan eğitime uygun olduğu açık bir şekilde görülmektedir. 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi’nde de Üniversitemiz uzaktan eğitim sürecini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. İlerleyen süreçte eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan eğitim şeklinde mi olacağı hususunda salgının seyrine göre Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulumuz ve Yükseköğretim Kurulunun alacağı kararlar belirleyici olacaktır.” dedi.

Rektör Akdoğan üniversite hastanesinin proje çalışmalarına devam edildiğini belirterek “Ordu Üniversitesi olarak bizler, hasta olan bir vatandaşımızın bütün tıbbi tedavilerinin Ordu’da yapılarak çevre illere olan bağımlılığın azalmasını arzu etmekteyiz. Ordu halkının sağlık sorunlarının çözülmesi ve hastane probleminin halledilmesi için daha modern, gelişmiş teknolojilerle donatılmış, hekim sayısının yeterli olduğu bir hastanenin yapılması gerekliliği herkesin ortak düşüncesidir. Daha önce de ihtiyaç duyulduğu takdirde ikinci bir alternatif olarak Üniversitemize ait 208 dönümlük arazinin müsait olduğunu ifade etmiştim. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile sürdürülen çalışmalar kapsamında hastane için tahsis edilecek alanda incelemeler yaparak arazinin uygunluk durumu ve mevcut durum hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Üniversitemiz tarafından tahsis edilen arazi üzerine Sağlık Bakanlığınca yapılması planlanan 592’si tek, toplam 900 yataklı ve 278 bin 370 metrekare hizmet binası, 16 bin metrekarelik ek hizmet binası ile toplamda 300 bin metrekare kapalı alana sahip hastane için proje çalışmalarına devam edilmektedir. Devam eden proje kapsamında hastanenin yanına Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri için derslik, laboratuvar ve çalışma odalarının bulunacağı bir Morfoloji binası projesinin dahil edilmesi amacıyla Üniversitemiz Yönetim Kurulu ile aldığımız karar doğrultusunda 42 dönümlük ek yer tahsisi gerçekleştirdik. Tahsis edilen arazi üzerinde toplam kapalı alanı 22 bin 300 metrekare olan morfoloji binası, hastane projesi kapsamında inşa edilmesi planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Turizm Fakültesi binası hakkında bilgi veren Rektör Akdoğan, bakım onarım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sunma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda önceden Ziraat Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak hizmet veren binamızın orijinal halini koruyarak yeni dönemde Turizm Fakültesi ve Uygulama Oteli olarak hizmete açacağız. Toplamda 5 bin 800 metrekare alana sahip olan Güzelyalı Yerleşkesi’nde eğitim faaliyetlerine başlayacak olan Üniversitemiz Turizm Fakültesinde bakım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. Eğitim öğretim faaliyetlerini bin 300 metrekarelik alanda sürdürecek olan Turizm Fakültesine toplamda bin metrekare alan üzerine 50 kişinin konaklayabileceği 14 odalı bir Uygulama Oteli yapılmaktadır. Uygulama Oteli öğrencilerimizin turizm anlamında eğitim faaliyetlerine devam ederken teoride edindikleri bilgileri uygulamaya dönüştürecekleri bir saha olacaktır. Bununla birlikte 150 metrekarelik bir alan üzerine Uygulama Restoranı yapılması planlanmaktadır. Turizm Fakültemizin Üniversitemize ve ilimize katkı sağlayacağı inancındayım.” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesinde geçtiğimiz ay açılışı yapılan üniteler ve Aile Sağlığı Merkezi hakkında açıklama yapan Rektör Akdoğan, “Geçtiğimiz günlerde Diş Hekimliği Fakültemizde Engelli ve Dental Tomografi Ünitelerinin açılışını gerçekleştirdik. Hizmete açtığımız Günübirlik Kliniği ve Engelli Ünitesi Ordu ili ve komşu illerden gelen öncelikli olarak engelli bireylerin diş tedavileri olmak üzere genel anestezi gerektirecek çene ameliyatları ve diş tedavisi korkusu olan hastaların tedavilerini de bu klinikte yapılabilecektir. Bununla birlikte Cumhuriyet Yerleşkesinde Aile Sağlığı Merkezini faaliyete geçiriyoruz. İlk etapta Üniversitemiz personeli ile öğrencilerine hizmet verecek olan Aile Sağlığı Merkezi’nde her türlü hastalığın tanısı, ilaç, pansuman, tahlil ve kardiyolojik değerlendirmeler yapılabilecektir.” dedi.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri