Ana Sayfa Ordu Haber 17 Haziran 2020 233 Görüntüleme

BAŞKAN YAVUZ: AYAKTA DURMA ÇABASINDAYIZ

19 ilçede ulaşıma uygulanacak olan zamların Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in onaylamasının ardından Ordu Şoförler Esnaf Odası Başkanı Adem Yavuz, Ordululardan anlayış beklediğini ifade ederek, “Biz şoför esnafı olarak ayakta durmanın çabası içerisindeyiz.” dedi.

19 ilçede ulaşıma uygulanacak olan zamların Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in onaylamasının ardından Ordu Şoförler Esnaf Odası Başkanı Adem Yavuz, Ordululardan anlayış beklediğini ifade ederek, “Biz şoför esnafı olarak ayakta durmanın çabası içerisindeyiz.” dedi.

Ordu gündemini haftalardır meşgul eden 19 ilçenin tamamında geçerli olacak ulaşım ücretlerine zam Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in imzalamasının ardından 16 Haziran Salı gününden itibaren yürürlüğe giriyor.

Ordu Şoförler Esnaf Odası Başkanı Adem Yavuz, yaptığı açıklamada, 19 ilçede, taksiler, öğrenci servisleri, köy ve mahalle minibüsleri, ilçeler arası çalışan minibüsler, Ünye ve Fatsa’da D plakalı dolmuş minibüsleri ve Altınordu’da toplu taşımaya yüzde 10 ila yüzde 20 arasında zam yapıldığını açıkladı.

Esnaf Odaları Birliği’nde, Birlik başkanı ile birlikte Ordu Şoförler Odası Başkanı ve diğer ilçe oda başkanlarıyla beraber pandemi süreciyle alakalı toplantı yapıldığını söyleyen Başkan Yavuz, “Toplantıda araçlardaki yolcu sayısının yüzde 50 azaltma mecburiyeti nedeniyle pandemi sürecinde geçerli olacak yüzde 50 ve pandemi sonrası için ise 20 artış yapılması noktasında il ve ilçe şoförler odası başkanları olarak Büyükşehir Belediyesi’ne başvurumuzu yaptık. Yüzde 50 koltuk kısıtlaması sona erdiğinden yüzde zam talebimizi geri çektik. Bizler bunun yerine yüzde 20 zam talebimizi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Talebimiz üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) toplantısı geçen hafta gerçekleşti. Toplantıda Ordu Geneli 19 ilçede Ticari taksiler, öğrenci servisleri, köy ve mahalle minibüsleri, İlçeler arası çalışan minibüsler, Ünye ve Fatsa’da dolmuş statüsünde olan D minibüsleri ve Altınordu’da 1’nci ve 2’nci Etaptaki J statüsündeki araçlarla ilgili yüzde 10 ila yüzde 20 arasında zam yapılmasıyla ilgili görüş birliğine varıldı.”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ZOR GÜNLER GEÇİRDİK”

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde şoförler olarak çok zorlandıklarını ve artık dayanacak güçleri kalmadığını söyleyen Başkan Yavuz, “Pandemi sürecinde şoför esnafımız çok zor günler geçirdi. 20 Mart’tan itibaren okulların kapanması nedeniyle öğrenci servislerimiz yaklaşık 6 ay çalışamayacak olmasından dolayı ciddi manada zor durumda kaldılar. Köy ve mahalle minibüslerimiz de % 50 yolcu kısıtlaması nedeniyle ciddi manada mağdur olmuşlardır. Bu araçlar Haftanın belli günleri dönüşümlü olarak çalışmak zorunda kaldılar. Ancak gerek 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen yasak ve pandemi nedeniyle yolcu bulamadılar. Araçlarının yakıt masrafını dahi karşılayamaz oldular. Yine uygulanan sıkı denetimler nedeniyle bir fazla yolcu nedeniyle çok ağır cezalarla karşı karşıya kalacaklardı. Bu nedenle minibüsçü esnafları köylerden gelmek istemedi. Tüm bunların sonucunda zam yapmak zorunda kaldık.”

“GÜZERGAHLARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR”

Yeni fiyatların Salı gününden itibaren yürürlüğe gireceğini söyleyen Başkan Yavuz, “hangi ulaşıma ne kadar zam uygulanacağı konusunda fiyatlar belirlenip şoför esnafına yeni fiyat tarifeleri bildirildi. Altınordu ve diğer ilçelerdeki esnaflara verilecek zam oranları güzergahlara göre değişebilir. Taksi ücretleri belirlendi, öğrenci servislerine yüzde 20 oranında artış yapıldı. Köy ve mahalle minibüsleriyle, ilçeler arası çalışan minibüsler ile Ünye ve Fatsa’daki dolmuş ücretlerine de yüzde 20 oranında zam yapıldı. Bu ilçelerdeki araçlarda akıllı kart uygulaması olmadığından öğrencilerle ilgili bazı güzergahlarda düşük veya biraz yüksek fiyat olabilir. “

ALTINORDU’DAKİ ZAM ORANLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Altınordu’da Toplu Taşımada uygulanacak zam oranlarıyla ilgili de detay veren Başkan Adem Yavuz, “Altınordu merkezdeki J plakalı araçlarda 1’nci ve 2.etapta uygulanacak yeni fiyat tarifesi, tam yolcu 3 lira 25 kuruş, 60 ve 65 yaş aralığı 3 lira, kartsız binişlerde 4 lira 25 kuruş, öğrenci ücretlerinin ise 2 lira 15 kuruş olarak kararlaştırıldı. Yalnız 2’nci etapta farklı güzergahlar olduğu için bununla ilgili de düzenlemelerde yapıldı. Yeni fiyatlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden Ordumkart firmasına bu hafta içerisinde verilen olan talimattan sonra yeni fiyatlar Salı sabahından itibaren yürürlüğe girecek.”

Ordululardan anlayış beklediklerini söyleyen Başkan Yavuz son olarak, “Bu fiyatlar belki vatandaşımıza yüksek gelebilir. Ancak malumunuz üzere bir pandemi süreci geçirdik. Bu süreç halende devam etmekte, henüz bitmiş değil. Bütün diğer esnaf grupları gibi Şoför esnafı arkadaşlarımızda bu süreçte perişan oldu. Temennimiz, ülkemizin normalleşmesi ve şoför esnafımızın sorunlarının bitmesi. Biz şoför esnafı olarak ayakta durmanın çabası içerisindeyiz.

 

İlginizi çekebilir

GEÇMİŞ OLSUN ATİLLA ABİ

GEÇMİŞ OLSUN ATİLLA ABİ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri