Ana Sayfa Ordu Haber 10 Haziran 2020 309 Görüntüleme

AKÇA’DAN “O” İSME SERT TEPKİ

Gazeteci Murat Taşkın’ın TMO’yla ilgili yazısına sert cevap veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “mücadelemiz ne sanayici iledir, nede ihracatçıyladır, bizim mücadelemiz tekelci zihniyetinin kırılması mücadelesidir.” dedi.

Gazeteci Murat Taşkın’ın TMO’yla ilgili yazısına sert cevap veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “mücadelemiz ne sanayici iledir, nede ihracatçıyladır, bizim mücadelemiz tekelci zihniyetinin kırılması mücadelesidir.” dedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’nin ve Karadeniz Gazetesinin köşe yazarı Murat Taşkın’a TMO’nun piyasadan el çekmesiyle alakalı yazısına sert tepki gösterdi.

“Siz ancak sizi satın alanların hakkını savunursunuz. Sadece cebinize üç beş kuruş harçlık atan baronlarınızın uşaklığını yaparsınız.” diyen Başkan Akça, Köşe Yazarı Murat Taşkın’ın yazısındaki iddialara şu şekilde cevap verdi:

Biz Ziraat Odaları Başkanları olarak maaşla çalışan ve maaş alan başkanlardan değiliz, maaş da almıyoruz. Sadece yönetim kurulu ve meclis toplantılarından devletin belirlediği toplantı ücretlerini alıyoruz. (Ayrıca bir not olarak yazayım şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve meclis üyelerim henüz daha bu ücretleri de almadık, almıyoruz)

Biz TÜİK’in yapmış olduğu rekolte açıklamasına (düşük yada yüksek) yetkisiz olduğu için ve henüz zamanı olmadığı için itiraz ettik. Devletin resmi rekolte belirleme zamanı 15 Temmuz-31 Temmuz tarihleri aralığında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün öncülüğünde ihracatçı birliklerinin, fındık borsalarının, ziraat odalarının, TMO yetkililerinin, FİSKOBİRLİK yetkililerinin ve diğer paydaşların temsilcilerinin oluşturduğu komisyon tarafından belirlenir.

Biz Valilik, Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlükleri ve ziraat odaları olarak fındık bahçelerinde kalite ve verim nasıl artırılırla alakalı yapmış olduğumuz çalışmaları buralara yazsak sayfalar almaz.

300 DÖNÜM ÖRNEK BAHÇE

Yaptıkları çalışmalardan da örnek veren Başkan Akça, “Biz Altınordu Ziraat Odası olarak 2019/2020 sezonu için sadece örnek olsun diye sahibi il dışında olan, yerine yurduna bakamayan ve atıl durumda olan 300 dönüm fındık bahçesinde verimi ve kaliteyi artırmak için bu yerlerin fındık toplama dahil bütün bakımını üstlendik. Bu işlemlerin tamamını da bu konuda profesyonel olan ekiplerin öncülüğünde gerçekleştirdik.” Dedi.

Fındık hakkında yarışma da düzenlediklerini belirten Başkan Akça, “Ayrıca Ordu Valiliğinin öncülüğünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe müdürlükleri ve ziraat odalarının işbirliğiyle 18 ilçede çiftçiler yarışıyor bilgi yarışması düzenlenerek fındık üretiminde daha modern daha bilgiye dayalı tarım yapılması, verimin ve kalitenin artırılması amaçlanmıştır.” dedi..

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri