Ana Sayfa Ordu Haber 28 Mayıs 2020 396 Görüntüleme

AKÇA’DAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE ÇAĞRI

Dolu ve fırtınanın belli bölgelerde fındıkta yüzde 5 oranında kayba neden olduğunu belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Yaşanan zararın TARSİM kapsamına girdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü

Dolu ve fırtınanın belli bölgelerde fındıkta yüzde 5 oranında kayba neden olduğunu belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Yaşanan zararın TARSİM kapsamına girdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ürünün görebileceği her zarar TARSİM’in kapsamına giriyor fakat üreticilerimizin TARSİM sigortasını yaptırmış olmaları lazım. Zararı gören üreticilerimizi de TARSİM yetkililerine ulaşarak bahçelerinde tespit yaptırmalarını gerekiyor. Biz üreticilerimizi zaten uyardık. Eğer çok kaybınız varsa veya etkilenmişseniz bu olaylardan TARSİM yetkililerini arayarak bölgemizin adresini verin ve tespitlerinizi yaptırın diye uyarılarda bulunduk.”

Yapılan bütün uyarılara rağmen fındıkta TARSİM sigortası oranını yüzde 30’lar seviyesinde olduğunu aktaran Akça, “Yaşadığımız bu olaylar bir kez daha gösteriyor ki TARSİM sigortasının yapılması gerekiyor. Tıpkı aracımızın sigortasını her sene yaptırdığımız gibi fındığımız da sigortasını her sene yaptırmamız gerekiyor. Bu konuda defaatle çağrıda bulunmamıza, bilgilendirme toplantısı yapmamıza rağmen sigortalı üretici sayısını yüzde 30’lar seviyesinde olması aslında üzüntü verici bir durumdur. Bu bölgemiz ve fındığımız için böyledir. Bu vesileyle bir kez daha üreticimize TARSİM sigortası yaptırma çağrısı yapıyoruz. Zaten bu sigorta devlet destekli sigorta olduğu için yarısını devlet kendisi karşılıyor.” dedi.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri