Ana Sayfa Ordu Haber 14 Nisan 2020 436 Görüntüleme

”O” İLAÇ ORDULUDAN

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) dahil dünya otoriteleri tarafından kabul görmüş Koronavirüs tedavisinde kullanılacak ilacı Türkiye’de Ordulu İlaç Firması üretmeye başladı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) dahil dünya otoriteleri tarafından kabul görmüş Koronavirüs tedavisinde kullanılacak ilacı Türkiye’de Ordulu İlaç Firması üretmeye başladı.

Çözelti formundaki ilaç yoğun bakımda bulunan ve oral yoldan beslenemeyen hastaların tedavisinde kullanılacak. 100 bin adet üretilecek ve 10 bin yoğun bakım hastasının tedavisine yetecek ilaç,  Sağlık Bakanlığı’na hibe edilecek.

Türkiye’de ilacı özel izinle üreten Polifarma Firması’nın Ordulu Kumrulu ailesine ait olduğu ortaya çıktı. Serum üretiminde Türkiye pazarının lideri olan Polifarma Firmasını Ordu Kumru’nun ilk Eczacısı ve bir dönemde ilçede Belediye Başkanlığı yapan Eczacı Necdet Nuri Kumru tarafından kurulduğu belirlendi.

Polifarma Firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığını Ufuk Kumrulu, Mesul Müdürlüğü görevini de Vildan Kumrulu yürütüyor.

Ecz. Necdet Nuri Kumrulu

İş yaşamına 1979 yılında Ordu Kumru’da  Memleketim Eczanesi ile başlayan, memleket sevdasıyla devam eden Ecz. Sayın Necdet Nuri Kumrulu, İstanbul’a gelerek 1983 yılında Aroma İlaç’ı kurdu. 1986 yılında Polifarma İlaç’ı satın alıp, 1996 yılında cam formda serum üretimini başlatmıştır.

Bugün pazar lideri olduğu serum üretiminin yanında, IV ilaç portföyünü hızla geliştiren Polifarma; ülke sevgisiyle çıktığı bu yolda, Türkiye’de yerli üretici olarak bir çok ilke imza atmıştır.

1952 doğumlu olan Ecz. Necdet Nuri Kumrulu 1981-83 yılları arasında Kumru Belediye Başkanlığı görevini de yürüttü. 2009 yılında vefat eden Kumrulu, Kumru’da toprağa verildi.

 

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri