Ana Sayfa Yazarlar 30.10.2019 500 Görüntüleme
Temel AŞAR

Hayat ne uzun ne kısa sadece yaşadığın gün kadardır.

Cumhuriyet…

Yaşasın Cumhuriyet aslında bugünkü yazımın başlığı olmalıydı.

Fakat bu başlığı atabilmek için önce yaşam sevinci gerekir diye düşündüğüm için vazgeçtim.

29 Ekim, millet olarak milli birlik ve beraberliğin üst düzeye çıktığı “Cumhuriyet”  günüdür.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras olarak bıraktığı ve coşkuyla kutladığımız bu önemi günde Türk Milleti olarak birlik beraberlik içinde daha da güçlenerek Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı emanet sahip çıkmaya devam edeceğimizin en önemli işaretidir.

Bugün sizlere Cumhuriyeti anlatma yerine 96 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün,” Temeli büyük Türk Milletinin ve onun kahraman evlatlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanlarında akıl ve şuurundan kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde  bulunanlar çok zayıf dimağlı bedbahlardır ” sözlerini hatırlatarak Cumhuriyete sahiplenmemiz onu emanet olarak sahiplenmemizin önemini vurgulamak istedim.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Ordu’da bir dizi etkinlikler kutlanarak coşkumuzu yenileme fırsatı verdi. Elbette etkinliklerde övgü ve eleştiri notlarımızı olacaktı..

Mesela Sivil Toplum Örgütlerinin seçilmiş veya atanmış temsilcilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu içinde gözükmeden neden imtina ederler anlamadım. Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası Sanayici İşadamları Dernekleri yöneticilerinin  bir kutlama mesajı dahi vermeye cesaret edemez hale gelmeleri endişe yaratsa da Cumhuriyetin korkusuz savunucuları sayesinde Cumhuriyet bayramı yüzyıllarca kutlanacaktır.

Cumhuriyet demek; Çağdaşlığın göstergesi, demokrasi dayanağı ve aynı zamanda en büyük erdemdir. Daima ileri yürümektir. Uğruna verilen canların, dökülen kanların en büyük meyvesidir. Özgürlük konusunda verilen en büyük güvencedir. Cumhuriyet bize bırakılan en büyük mirastır o yüzdendir ki Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın görevidir.
Bize bağımsızlığımızı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

İlginizi çekebilir

Akıl Fukaraları..

Akıl Fukaraları..

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri