Ana Sayfa Spor 25 Temmuz 2019 342 Görüntüleme

BİRLEŞME DE SEKTEYE UĞRADI!

Yeni Orduspor yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasıyla birlikte TFF 3.Lig 1.Grup ekibi Yeni Orduspor ile Ordu 1.Amatör Küme temsilcisi Orduspor'un birleşme süreci de tehlikeye girdi.

Yeni Orduspor yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasıyla birlikte TFF 3.Lig 1.Grup ekibi Yeni Orduspor ile Ordu 1.Amatör Küme temsilcisi Orduspor’un birleşme süreci de tehlikeye girdi.

Yaklaşık 2 aydan bu yana Yeni Orduspor ile Orduspor yöneticileri, birleşme için büyük bir çaba harcamış ve sonunda anlaşmaya varmışlardı. Son süreçte yeniden fikir ayrılıkları yaşayan iki kulübün birleşmesi olağanüstü kongre sonrasında deyim yerindeyse yalan oldu.

‘Birleştik’ denilmişti!

Uzun uğraşlar sonucunda anlaşmaya varan Yeni Orduspor ile Orduspor Kulüpleri, ortak olarak şu açıklamada bulunmuştu: “Orduspor ve Yeni Orduspor olarak fiilen ‘tek çatı’ altında birleşmenin esasları ve ayrıntıları konusunda sürecin tarafları olarak bir araya gelmek suretiyle tamamen mutabakata varılmıştır. Orduspor’un 52’nci yılında, Ordu şehrinin arzusu ve beklentileri doğrultusunda ‘Büyük Orduspor’ ruhunu yeniden canlandıracağız. Arma ve isim değişikliği konusunda ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ilgili başvuru süreci de başlatılmış olup, yeni gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Her iki camiaya da bu süreçte gösterdikleri fedakarlık, sabır ve samimiyet için teşekkür ederiz.”

Yeniden pürüzler çıktı

Teknik ekip ve transferlerin başlamasıyla beraber iki kulüp yetkilileri arasındaki anlaşma pürüzlerden dolayı sekteye uğradı. Yeniden anlaşmak için bir araya gelen yetkililer, bir türlü anlaşmaya varamadı.

Kongre kararı ipleri kopardı

Yeni Orduspor yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasıyla birlikte birleşme görüşmeleri tamamen durduruldu. Orduspor yöneticiler, karşılarında yetkili kimseyi bulamadı. Birleşme de başka bahara kaldı.

Üye gücü Yeni Orduspor’da!

Yeni Orduspor’un mevcut yönetimi, yeniden aday olmayacağını açıklarken, yeni başkan adayının kim olacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak oy kullanacak olan üyelerin tamamen Yeni Orduspor cephesinden olması, Ordusporlu birisinin başkan olmasına imkan tanımıyor.

Yeni Orduspor olağanüstü kongresinin yapılmasının ardından birleşme görüşmelerinin tekrar canlanması bekleniyor.

Birleşme sağlanamaması halinde Yeni Orduspor TFF 3.Lig 1.Grup, Orduspor ise 2.Amatör Küme’de yoluna devam edecek.

İlginizi çekebilir

ORDU’DA SÖRF EĞİTİMİ

ORDU’DA SÖRF EĞİTİMİ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri