Ana Sayfa Ordu Haber 17 Haziran 2019 331 Görüntüleme

GÜLER: “FINDIKLA KOYUN, GERİSİ OYUN”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım ve hayvancılık alanında uyguladığı projeler ile dikkat çekiyor. Güler, koyunculuk alanında et ve süt veriminin arttırılması için 15 çiftçiye 300 koyun 30 koç dağıtımını gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım ve hayvancılık alanında uyguladığı projeler ile dikkat çekiyor. Güler, koyunculuk alanında et ve süt veriminin arttırılması için 15 çiftçiye 300 koyun 30 koç dağıtımını gerçekleştirdi.

Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” başlatıldı. Proje kapsamında 15 çiftçiye küçükbaş hayvanlar düzenlenen törenle teslim edildi. Her bir çiftçi için 20’şer koyun, 2’şer de koç dağıtımının yapıldığı törende çiftçiler, çektikleri kura ile küçükbaş hayvanların sahibi oldu.

“ORDU’DA YENİ BİR HAREKET BAŞLATIYORUZ”

Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan mezbaha sahasında düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, böyle bir projeye imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Güler, “Çok santral ve barajlar yaptık ama bunun gibi anlamlı olan çok az. Çünkü hem canlı veriyoruz hem bunlarla Türkiye’de ve Ordu’da yeni bir hareket başlatıyoruz” dedi.

FINDIK BAHÇELERİMİZ AYNI ZAMANDA KOYUNCULUK DA YAPILABİLECEK MERALARDIR

Başkan Güler, “Bugün burada bir sözümüzü daha gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza hepsi damızlık ve özel seçilmiş 300 tane koyun 30 tane de koç dağıtıyoruz. Bunlarla tıpkı fındığın ilk başlangıcı gibi bir hareket başlatıyoruz. İlimizde meralarımızın azlığını söyleyebiliriz ama bizim fındık bahçelerimizin altı aslında meradır. 12 ay bu bahçeler koyunculukta, tavukçulukta, tarımda ikinci ve üçüncü üretimde kullanılabilecek. Bu açıdan fındık bahçelerimizin altını da düşüneceğiz. Aynı zamanda neler üretebileceğimizi düşüneceğiz” diye konuştu.

HER BİR KUZU YENİDEN ÜRETİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ

Bu tür girişimlerle toprakların geliştirilerek daha yüksek refah düzeyine ulaşılması için çalıştıklarını belirten Başkan Güler, “Ordu’da olup da bize yatmak ve emeklilik yok. Çalışacağız, üreteceğiz. O yüzden burada bir harekete başladık. Burada birkaç koyun değil bir sürü veriyoruz. Bu verilen koyunların gebelik durumlarını da düşünerek onları binlerce koyun olarak görebiliriz. Sizlere koyunları çocuklarınız gibi emanet ediyoruz. Sizlerden öncelikle bunların zaman içindeki değişim raporlarını isteyeceğiz. Bu çalışmaları inşallah birlikte oluşturacağız. Bu sadece bir et meselesi değil. Bu aynı zamanda bir yün meselesidir. Sizlere emaneten bunları veriyoruz. İnşallah sizlerde her bir kuzuyu yeniden üretime hazırlayarak büyük bir zenginliği başlatırsınız” dedi. 

“HAYVAN NÜFUSU HER GEÇEN GÜN ARTIŞ GÖSTERECEK”

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “İnşallah uygulayacağımız bu projelerle küçükbaş hayvancılıkta da daha iyi yerlere gelmek suretiyle en iyi il olma unvanını da elde edeceğimize inanıyorum. Bafra koyununun ikizlik oranı yüksek olduğu için çok sayıda yavru elde edilecek ve elde edilen yavrular 5 yıl süreyle tarafımızdan ve Büyükşehirde çalışan arkadaşlarımız ile beraber takipleri yapılacak. Bunun sonucunda elde edilen yavrularda damızlık olarak değerlendirilip kısa sürede bu ırkın ilimiz geneline yaygınlaştırılmasına çalışılacaktır” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN TARIMA VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarıma verdiği desteğin önemine vurgu yapan çiftçi Cihangir Şimşek, “Ordu’da hayvancılığın gelişmesi için Büyükşehir Belediyemizin bu tür projeleri bizleri fazlasıyla mutlu ediyor” dedi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri