Ana Sayfa Ordu Haber 1 Şubat 2019 326 Görüntüleme

MAKAM KOLTUĞUNDA SENDİKACILIK OLMAZ

Değerli Basın Mensupları;Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’in Ordu Şubesinin genel kurul geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yıkım ekiplerinin, tozu dumana katanların kazandığı bir seçim olduğu da ilan edildi.

MAKAM KOLTUĞUNDA SENDİKACILIK OLMAZ  

Değerli Basın Mensupları;Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’in Ordu Şubesinin genel kurul geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yıkım ekiplerinin, tozu dumana katanların kazandığı bir seçim olduğu da ilan edildi. Ekip yeniymiş ama eski hastalıkları yine nüksetmiş. İdareci olanlar yine sarı sendikacılığa heveslenmiş. Bir koltuğa iki karpuzu koymak sevdasından vazgeçmemişler. Hem idareci hem sarı sendikacı olmuşlar. Sağlık çalışanlarına bakış açısı anlamında idareci ile sarı sendikacının bir farkı olmadığı gerçektir. Fakat biz hiç kimsenin makamını kullanarak sendikacılık yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Sendikacılığa hevesli iseler sıcak makam koltuklarını bırakacaklar.  İdareci olarak kalmak istiyorlarsa sendikacılık yapmayacaklar. Devletin millete hizmet edilmesi için tesis ettiği koltuğu kendi işleri için kullanmayacaklar. Sendikalarına buradan güç devşirmeyeceklerdir. Buna izin vermeyiz. Hiç kimse makam gücüyle personele eziyet etmemelidir.  Makamlar hizmet aracıdır, kimsenin tapulu malı değildir. Biz sendikal rekabete her zaman varız. Adil bir yarıştan memnunda oluruz. Fakat makamın gücü ile sendikacılık yapmasına izin vermeyiz.  Sendikacılığı tercih edenler derhal idari görevlerinden istifa etmeli ya da bu kişiler görevlerinden el çektirilmelidir.
Kıymetli Basın Mensupları; Türkiye ne çekmişse ayrımcılık, adam kayırmacılık, haksızlıktan çekmiştir. Ne kazandıysa da Birlik ve beraberlik ruhundan kazanmıştır. En son 15 Temmuz’da bunun en somut örneğidir. Kamudaki ayrımcılık ve adam yerleştirme gibi hususların ülkeyi uğratacağı felaketten bu milletin birlik ve beraberlik duygusu kurtarmıştır. Bu yüzden kamuda ayrımcılık, baskı ve mobbing gibi uygulamalar her zaman devletin temeline konulan dinamit gibidir. Çalışana mobbing uygulayarak, ayrımcılık yaparak, hak ve hukuku ayaklar altına alarak, kralcılık oynayanların heveslerini kursaklarında bırakırız.Çalışanı hiç kimseye ezdirmeyiz. Hukuksuzluklarında peşini bırakmayız. Buradan açıkça uyarıyoruz. Hiç kimse kraldan çok kralcılık yapmasın, idarecilikle sendikacılığı harmanlamasın ve makamını kullanarak başka işlere bulaşmasın. Açıkça ilan ediyorum ki bu kişiler hakkında Ankara’da dahilolmak üzere ilgili yerlere gerekli şikayetler yapılacaktır. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri