Ana Sayfa Ordu Haber 17 Eylül 2018 219 Görüntüleme

BOYRAZ: ÖĞRENCİLER TAKPİMİZDE

Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Boyraz, geçen eğitim-öğretim öğretiminde okul çevresinde öğrencileri rahatsız eden 20 kişiye 5.180 lira para cezası yazıldığını belirterek alınan önlemlerin bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Boyraz, geçen eğitim-öğretim öğretiminde okul çevresinde öğrencileri rahatsız eden 20 kişiye 5.180 lira para cezası yazıldığını belirterek alınan önlemlerin bu yıl da devam edeceğini söyledi.
Ordu’da 280 ilk ve ortaokul, 109 lise olmak üzere toplam 389 lise bulunduğu ifade eden Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Boyraz, “Bu okulların tamamı risk analizinden geçti. Okulları 4 ayrı guruba ayırarak risk analizi yaptık. Bunu da okullarda olan olaylarda suça karışan yada mağdur olan çocuklar ve okul çevresinde mahaller de oluşmuş bulunan suçlara göre belirledik. Elbette hiç bir risk gurubuna girmeyen okullarda bulunuyor.
Büyün okullarda bir asil bir de yedek olmak üzere irtibat görevlisi görevlendirdik.
Ayrıca bütün okullarda okulların giriş-çıkış saatlerinde emniyet ve jandarma ekipleri görev alacak” dedi.
Kabahatler Kanunu işletildi
 Ordu’da 389 okulun tamamında güvenlik kamerası bulunduğunu aktaran Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Boyraz, “Bunlardan  151’in de özel güvenlik görevlisi de bulunuyor.
Ayrıca 2016 Eylül ayında okul müdürlerinin katılımıyla whatsapp gurubu oluşturduk. Böylece olaylara anlık müdahalede bulunuyoruz. Diğer yandan okul çevresinde güvenlik ile ilgili broşür dağıttık. Yaptığımız çalışmalar sonucu geçen eğitim-öğretim döneminde okulla ilgisi olmayan ve öğrencilere rahatsızlık veren 20 kişiye kabahatler kanunun 32. maddesi gereği 5.180 lira idari para cezası uygulandı” diye konuştu.
İŞ YERLERİ DE DENETLENDİ
Okul çevresindeki iş yerlerini de denetlendiği bilgisini paylaşan Boyrazi “Bu incelemeler sonucu mevzuata aykırı hareket eden 4 işletmeye 44.350 lira ceza yazıldı.
Okul çevresinde bulunan internet Kafe, Kahvehane, Büfe, İddia bayileri, içkili yerler ve park ve bahçeleri olmak üzere 4782 yer denetlendi.
Bunlardan 35 yere ceza yazıldı. Yine 41 kez de sağlık için tehlikeli madde temininden idari yaptırım uygulandı. Yine geride kalan eğitim- öğretim yılında 3801 okul servisi de denetlendi.
Bunlardan 566 servis aracına ceza uygulandı. Ayrıca okul servislerinden uyulması gerekenler ile ilgili afişler dağıtıldı” şeklinde konuştu.
Ordu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erol Boyraz alınan önlemlerin bu eğitim- öğretim yılı için de hassasiyetle uygulanacağını sözlerine ekledi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri