Ana Sayfa Ordu Haber 9 Ağustos 2018 193 Görüntüleme

TAVUK TİRMİDİ “VEDA” YA HAZIRLANIYOR

Ordu’nun yüksek kesimlerinde yılın belirli bir kesimlerinde yetişen ve ‘tavuk tirmidi’ olarak adlandırılan mantar türü, tezgahlarda son günlerini yaşıyor.

Ordu’nun yüksek kesimlerinde yılın belirli bir kesimlerinde yetişen ve ‘tavuk tirmidi’ olarak adlandırılan mantar türü, tezgahlarda son günlerini yaşıyor.

Ormanlık arazide özellikle ‘ağu çiçeği’ adı verilen çalılıkların olduğu bölgede haziran ayının sonu ve temmuz ayında yetişen mantar türü, tezgahlardaki son günlerini yaşıyor. Sarı rengiyle ve kendine özgü güçlü ve hoş bir kokusu ile bilinen tirmit, Ordu’nun yüksek kesimlerinde yöre halkı tarafından toplanıyor. Kent merkezlerinde ise kilogramı yaklaşık 20 TL’den satılan tirmit, tezgahlardaki son günlerini yaşıyor.

Ordu’da tirmit satan Gülser Yılmaz, bu mahsulün Aybastı ilçesinden geldiğini belirtti. Tavuk tirmitinin fazla ömrü olmadığını ve tezgahlardaki son günlerini yaşadığını aktaran Yılmaz, “Genellikle kavurması ve turşusu yapılıyor. Bu tirmiti bilen zaten diğerlerinde yiyemiyor. Bunun kokusu ve tadı diğerlerinden daha güzel. Yaz aylarında toplanan bu ürün, yaklaşık 1 buçuk ay kadar tezgahlarda kalıyor” dedi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri