Ana Sayfa Tokmak 7 Mayıs 2018 662 Görüntüleme

TOKMAK 7 MAYIS 2018 PAZARTESİ

TOKMAK 7 MAYIS 2018 PAZARTESİ

Kalemine Yüreğine Sağlık Mustafa Köksal
Zaman zaman yazdığın yazılara çizdiği karikatürlere kızsam da o bizim mahalle yani BOKLUDERE’nin yakışıklı yüreği temiz içinde kin öfke ve puştluk  saklamayan güzel bir insandır.
Baktım dün sosyal medyada 1979 yılında hainlerin kurşunu ile kaybettiğim  Ordu’da spor ve sosyal hayatın içinde önemli bir yere sahip olan ağabeyimi kaleme almış elbette duygulandım ve bir an eskilere  daldım..
Neyse en iyisi o yazıyı sizlerle paylaşmak..
BUGÜN BİR YİĞİT ADAMI ZİYARET ETTİM
Çakal çıkmazda anamız babamız kardeşlerimiz orada, emmimiz ,yengemiz orada yatar,orada başka dost, bu tarafta başka dost,kimler yok ki…
Duamız onlara,dualar her daim zaten.
Giderim onlarla konuşurum sonrada kardeşime giderim,yiğit kardeşime onun bende ,benim onda ayrı sevdamız vardı çünkü..
Hamit Aşar.Taş kafa Hamit diye bir yiğit adam yatıyor uzun yıllar,üstünü başını ,mezarının düzeltmek ister..Dua ister,sohbet bekler bu yiğit insan.
Ben özlerim hep ,gezerim orayı,rahmetli Hamit e,Deli Fevziye,Tütüncüye giderim sohbet ederim.Sonra bizimkilere,ve Mavri kardeşime..
Zor be bu güzel insanların sessiz sana bakması. Hırçın kara deniz gibiydiler.
Allah nurda bıraksın pırıl pırıl onları.
Üçü de hayatımın her anında yanımda özelimde, sevdamda, sırrım da olan insanlardı. Rahmetli Fevzi ile Ordu Sporda Ahmet Ertem dönemi ben idareci o teknik adam olarak güzel sezon yaşadık ,bazen yaşamadık,çok günler dertleştik.
Hamit ile annesinin ekmeğini böreğini çok yedik. Yürekli kardeşimdi.
Derdim ki Hamit bu benim sevdam, Hamit ona zarar gelmesin, gelmezdi, ben bu ilde yoksam.Gözü gibi sakınırdı,yürekli insandı.
Ne oluyor bana bilmiyorum da bu aralar çok gider oldum onlara..Dua edesim geldiğince,Hamit in toprağa ve biraz düzene ihtiyacı var..
Yakında baktıracağım kardeşime…Onun yaptığı yanında bizimki toprak temizliğinde olsa da belki o mutlu olur..İyi geceler kardeşler,iyi uykular.

 

 “AK” TEMAYÜL
Samimi söylüyorum ki Cumartesi günü yapılan AK parti Milletvekili aday adayları arasındaki temayül yoklaması iktidar partisine yakışmadı.
Milletvekili aday adayı olan kişilerle hiçbir hesabımız kitabımız yok ama bu işler bu kadar ayağa düşmemeli.
Aday olmayacağını bile bile aday adayı olmak ve cebine AK Parti Milletvekili Aday Adayı kartviziti koyarak iş takibi yapmak için ortaya çıkan kişiler iktidar partisinin sırıtan isimleri olarak görüldü.
Yazık ki yazık…

 

Enginyurt ve Şahin
Cumartesi günü Sırrıpaşa caddesinde karşı karşıya gelen OTSO  Başkanı Servet Şahin ile karakteri ve duruşu ile Ordulu fındıkçılar arasında çok  önemli bir yeri olan Adnan Enginyurt’un kısa sohbetine tanık oldum. Enginyurt Servet Şahin’i tebrik ederken 4 sene sonra yapılacak seçimlerde aday olacağını o nedenle Servet Şahin’in tekrar aday olup olmayacağını sorması üzerine Servet Şahin’in bu konuyu 3 sene sonra konuşalım demesi koltuğun ne kadar tatlı olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymuş oldu.
Sanırım geçtiğimiz günlerde Server Şahin’in benim karşıma kim çıkarsa çıksın kazanamaz ancak ben aday olmasam OTSO’da Başkan değişir sözünün de ne anlama geldiği ortaya çıkmış oluyor.

 

PARA..
Para lüks alır, huzur alamaz.
Para ilaç alır, sağlık alamaz.
Para yatak alır, uyku alamaz.
Para kitap alır, kültür alamaz.
Para şeref kaybettirir, geri alamaz.
Sevgi, aşk, erdem, para ile satın alınamaz.
Hayatta en güzel şeyler para ile satın alınamayanlardır.
(Öyle değil mi; MISTIK)

 

 

Bahane, Şahane!
Geçtiğimiz gün bu köşede, AK Parti genel merkezinin bir karar aldığını, bu karar çerçevesinde mevcut bakan ve milletvekillerine yeniden aday adayı olma zorunluluğu getirildiğini yazmış ve söz konusu yazıyı da “AK Parti’de Milletvekili olmak zor, aday adayı olmamak mümkün değil” diyerek bağlamıştık…
AK partili Ordu’daki önemli bir isim bunun böyle olmadığını, mevcut milletvekillerine aday adayı olma zorunluluğu getirilmediğini söyleyerek “nitekim  partimizde uzun yıllar Milletvekilliği yapan 23 milletvekili yeniden müracaatta bulunmadı. Müracaatta bulunmayanlar arasında 3 döneme takılmayanlar da var” dedi.
İnceledik doğru…
Demek ki, olayın bir tarafında da, aday adayı olan vekiller açısından  “Aslında aday olmayacaktım ama aday adayı olma mecburiyeti yüzünden oluyorum” bahanesi var galiba…
Yani istemiyorum,yan cebime koy gibi!

İlginizi çekebilir

TOKMAK

TOKMAK

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri