Ana Sayfa Tokmak 12 Mart 2018 593 Görüntüleme

TOKMAK 12 MART 2018 PAZARTESİ

TOKMAK 12 MART 2018 PAZARTESİ

Sayın Valime

Sayın Valim defalarca yazdık çizdik, sağ olsun hiçbir yetkili konuya eğilmedi.

Özellikle gıda maddelerinin taşınmasında ki hijyene hiç mi hiç dikkat edilemediğini, bu konuda yapılan bir denetime de rastlamadığını söyledik.
Daha önce de benzeri bir şikayeti bu sütunlarda dile getirmemize rağmen ve bu konuda yapılan hiçbir çalışma olmamasının dikkat çektiğini insanlara resmen mikroplu gıda maddelerinin yedirildiğini bir kez daha kaleme alıyoruz.
Günümüzde Avrupa ülkelerinin en çok hijyene önem verdiğini, bizde ise bu konuda büyük bir başıboşluk bulunduğunu, Ekmeklerin, altları pislikten geçilmeyen kasalarda taşındığını, et ve açıkta satılan süt mamullerinin de Allaha emanet olduğu ortada.
Özellikle ekmeklerin taşındığı kasaların mikrop yuvası olduğunu, ekmekleri kasalarla taşıyanların, bu kasaları içinde ekmek dolu olmasına rağmen yerlerde sürüklendiği, bu hijyen konusuna biraz dikkat edilmesi gerektiğini söylüyoruz.
Şimdi buradan sayın valime sesleniyorum.
İlimizdeki Gıda denetimcileri ne iş yapıyorlar yoksa eskisi gibi bir iki sohbete gidip oturdukları yerden maaş mı alıyorlar.

 

 

Buda Bir Fikir

Trafikte tek yön olarak bilinen caddeler  ve şehir merkezinde sağa, sola dönüş yapılması yasak olan yerlerin de bulunduğunu söyleyen okurumuz “buna rağmen, girişi yasak olan yerlere de, dönüşleri yasak olan yerlerden de dönüşlerin ve girişlerin yapıldığını görüyorum. Sürücüler yasak tabelalarına rağmen hiç tınlamıyorlar.” Dedi.
Bunu engellemenin bir türlü yolunun bulunamadığını belirten okurumuz “bazı  şehirlerde  görüyorum Yere kapan adı verilen mekanizma konuluyor. Böylece girilmeyecek yere giren araçların tekerleri patlıyor. Herhalde bu yasak yerlere girişlerin önüne de bu tür kapanlar konulsa hiç fena olmayacak” dedi.
Ancak bu şekilde yasaklara uyulabileceğini sözlerine ekleyen okurumuzun konuya ilişkin olarak söylediklerini aynen aktarıyor ve konuyu da ilgililerin bilgisine sunuyoruz.

 

Başı Boş Sokak Köpekleri

Yeni Mahalle sakinleri son günlerde  her sokakta başıboş köpeklerin adeta cirit attığına dikkat çekerek, “Bizler kadar çocuklarımız da her an köpeklerin saldırısına uğrama korkusu yaşıyor. Daha önce bu sorunu defalarca belediyeye bildirmemize rağmen bugüne kadar başıboş hayvanlar konusunda herhangi bir çözüm üretilmedi. Yetkilileri bu konuda önlem almaya davet ediyoruz” şeklinde dert yanıyorlar..

 

Sizce Nasıl Olur
Mesela diyorum, Büyükşehir belediyesinin şehir merkezinde simit satan simitçilere tek tip bir simit satma aracı dağıtsa,
Seyyar Esnaflara standartlar uygun seyyar arabası yaptırsa,
Seyyar tabir edilen kişileri belirlenen noktalara yerleştirse,
Ayakkabı boyacılarını şehirde birkaç noktada toplasa,
Em önemlisi şehir merkezindeki insanların şikayetlerine neden olan huzuru bozan  bar niteliğindeki Birahaneleri şehir dışında toplu bir yere taşınsa,
Bu kişilere de birer numara verse sizce nasıl olur…

 

Okuyucu Diyor ki;

Gazetemizi arayan bir okurumuz, hastanelerdeki kantinlerde  yeme içme alanlarındaki bir eksikliğe dikkat çekerek yetkilileri uyardı.
Hastanelerde bulunan kantinlerde yapılan çay ve benzeri ürün satışları sırasında bir bardak içine konulan plastik ve ahşap kaşık, çatal ve bıçakların herkes tarafından ellendiğini ve bu yüzden de mikrop bulaşma ortamı sağlandığını söyleyen okurumuz; “Modern şehirlerde hastane gibi mikrop ortamının barınabildiği ortamlarda çatal, kaşık ve bıçak mutlaka ambalaj içerisinde sunulur. Çay ya da kahve içecek olanlar kullandıkları gereçlere sadece kendileri dokunurlar. Ama bizim şehrimizde öyle değil. Ortak bir yere konulan bu gereçlere herkes dokunuyor. Bu da sağlıksız bir ortam oluşturuyor. Yetkililerden ricam kantinlerde ambalaj uygulamasına geçilmesidir. Bu önemli konu hakkında duyarlı olunacağını sanıyorum” diyor.

 

ÇALIŞANLAR BUNLARI YAPMAYIN!
SGK uzmanları çalışanları işyerlerinden tazminatsız kovulmamaları için bazı tavsiyelerde bulunmuş.
İşte o uyarılar;
* Telefonla işleri aksatacak kadar uzun konuşma.
* İşe girerken kendinle ilgili yanlış bilgi verme.
* Arkadaşlarına uygunsuz mailler atma.
* İnternette oyun oynama.
* Sosyal medyada işyerini kötüleyen, işverenin ya da ailesinin şeref ve haysiyetini veya itibarını zedeleyici paylaşımlardan uzak dur.
* İşyerinde rahatsızlık verecek şekilde arkadaşlarından borç isteme.
* İşverenin güvenini kötüye kullanma, işyerinin sırlarını ifşa etme.
* İşyerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelme. Ya da işyerinde bu maddeleri kullanma.

İlginizi çekebilir

TOKMAK 6 KASIM 2017 PAZARTESİ

TOKMAK 6 KASIM 2017 PAZARTESİ

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri