Ana Sayfa Ordu Haber 7 Mart 2018 300 Görüntüleme

MALİ MÜŞAVİRLER BASINLA BULUŞTU

1-7 Mart muhasebe haftası nedeniyle Ordu Serbest Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanı Bahadır Baş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

1-7 Mart muhasebe haftası nedeniyle Ordu Serbest Mali Müşavirler (SMMM) Odası başkanı Bahadır Baş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Oda başkanı Bahadır Baş, muhasebenin ve vergi konularının sorumluları olarak sistemin başarılı çalışmalarında kamu görevlileri kadar meslektaşlarının payının en üst seviyede olduğunu belirterek “Görünmez adam muamelesi görmek istemiyoruz.” dedi..

Dün sabah Yapılan kahvaltının ardından Mali müşavirler odası başkanı Bahadır Baş günün mana ve önemine binaen yaptığı açıklamasında Esnaflara sadece muhasebe hesaplarında değil, “Kamu kurum ve kuruluşlarda, KOSGEB, SSK. Ve çeşitli kamu kuruluşlarında da yardımcı oluyoruz ve onlara yol gösteriyoruz. Bunların yanında bizim de çeşitli sorunlarımız var. Kamudan beklediğimiz bazı açılımlarımız var. Bunlardan biri yaptığımız hizmet ve faaliyetlerin çoğu tarafından görülmesini istiyoruz. Görünmez adam muamelesi görünmek istemiyoruz. Biz Maliye bakanlığı Sosyal güvenlik bakanlığı, gelir idaresi başkanlığı, Gümrük ve Ticaret bakanlığı ile yaklaşık altı tane bakanlığa hizmet veriyoruz. Güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimleri ile veri akışı beyanları tanzimi ile meslektaşlarımızın payının en üst seviyede olduğunu bütün kamu oyu bilmelidir. Bunların mesleki açıdan emeğinin az veya çok olduğuna inanıyoruz.  Bu anlamda bunun kamu tarafından görünmesini istiyoruz.” dedi..

Mesleki yönetim anlamında da sorunlar yaşadıklarını ifade eden Bahadır Baş, Mükelleflerin ceza sorumlulukları olduklarını da ifade ederek, “3568 sayılı meslek, vergi ve ceza hukukunda yer alan vergiye ilişkin mali ve hürriyeti kısıtlayıcı cezalar huzursuzluk kaynağıdır. Bu cezalar meslektaşlarımızı büyük sıkıntıya sokmaktadır. Bunların kusur ve ihmal derecesi ölçüsü dikkate alınarak müteselsil tüm hükümler yeniden düzenlenmelidir. Mali müşavirlerin yetkisini güçlendirmek, yetkilerini artırmak konusunda yeni düzenlemeler yapılmalıdır” dedi..

Asgari ücretin vergi dışında tutulması konusunda yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu da ifade eden Bahadır Baş, KDV. Vergi oranlarında da değişiklikler yapılmasını gelirden değil, tüketimden alınan aynı orandaki vergi alınmasının doğru bir sistem olmadığını Türk vergi sistemlerinin kolay yollardan elde edilmeye çalışıldığını ifade etti..

Türkiye genelinde 110 bin mali müşavir, 18 bin stajyer, Ordu’da 365, mali müşavir 45 stajyer ile Ordu’ya hizmet ediyoruz diyen Baş, verdiği mali ve mesleki açıdaki  bilgilerden sonra bazı konularda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başkan Bahadır Baş konuşmasının sonunda terörü lanetleyerek Zeytin Dalı hareketinde şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine de baş sağlığı diledi

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri