Ana Sayfa Ordu Haber 21 Şubat 2018 376 Görüntüleme

REİS BEŞTEPE’DEN ÇİFTÇİLERİMİZE SESLENDİ “DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Bu sene fındık üreticileri dahil bir çok çiftçimiz için desteklemeler yapıldı. Şimdi de mazot yardımı ile ilgili açıklama yapıldı.

Bu sene fındık üreticileri dahil bir çok çiftçimiz için desteklemeler yapıldı. Şimdi de mazot yardımı ile ilgili açıklama yapıldı.

Bu sene fındık üreticileri dahil bir çok çiftçimiz için desteklemeler yapıldı. Şimdi de mazot yardımı ile ilgili açıklama yapıldı. Beştepe’de çiftçilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Rabbim inşallah bununla birlikte bereketini de versin. Çiftçilerimizin omuzlarındaki faiz yükünü hafiflettik. 200 yılında Ziraat Bankası’ndan yüzde 59, Tarım Kredi Kooperatiflerinden yüzde 60 faiz oranıyla kredi kullanıyordu. Bu faiz oranlarını zaman içinde konulara göre sıfır ile yüzde 8 arasında düşürdük. Böylelikle kullanılan kredi miktarında büyük artış sağladık.

Son 15 yıldır olduğu gibi sizlerin yanında olmaya çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023,2053 ve 2071 vizyonuna kavuşturacak hamleleri gerçekleştireceğiz.” şeklinde açıkladı. Özellikle bu yıl fındık fiyatlarında yaşanan mağduriyet sonrasında üretici, önümüzde ki fındık dönemi için umudunu yitirmişti. Üreticinin kalite ve verim anlamında artış göstermesi bu desteklemeler sayesinde sağlanabilecek.

Tarım ve hayvancılıkta birden fazla proje ve çalışmaları olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçireceğimiz projeleri paylaşmak için buradayız. Açıklayacağımız yeni teşviklerin ülkemizdeki hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Bir millet stratejik konularda üstünlük sağlamadan geleceğine bakamaz. Bir devlet için yerli savunma sanayii ne kadar önemliyse, gıda sanayii de o denli önemlidir. Nüfus, silah ve asker bakımından güçlü olduğu halde, gıda açısından yetersiz olduğu için yeryüzünden silinen devletler olduğunu biliyoruz. Biz toprağa sevdalı, toprağı gönülden seven bir milletiz. Toprak bizde nedir? Anadır ana. Toprak ana. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Toprak o kadar önemlidir. Türkiye’nin en başarılı olduğu alanlardan biri tarımdır. Tarım politikalarımızı popülist yaklaşımlarla değil, planlı, kapsamlı projelerle belirledik. Bunun en yakın şahitleri sizlersiniz. Son 15 yılda eğitim ve sağlıkta ülkemize çağ atlattıysak, tarım, hayvancılık ve gıda sanayisinde de çağ atlattık. Çiftçilerimizin mazot maliyetlerinin yarısını biz ödemeye başlayacağız.” diye konuştu. Toprağın önemli olduğunu ve dolayısı ile tarımla uğraşan çiftçimizin, üreticimizin de önemli olduğunu vurgulayarak her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.Programda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım’da desteklemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, “Çiftçimizin, köylümüzün hep yanında olduk. Çiftçiye verilen destekleri 7 kat artırdık. Teknolojide, ilimde ne kadar iyi olursanız olun, tarım her dönemin vazgeçilmez sektörüdür. Türkiye tarımda ihracatçı ülke konumundadır. 2018 yılının çiftçilerimiz için daha kazançlı ve bereketli geçeceğinden hiç şüphem yok. Tarım ve hayvancılık Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Sürdürülebilir tarımın stratejik öneme sahip olduğunun farkındayız. Toprağımızı koruyacağız, tarım alanlarının başka amaçlarla kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tarıma desteğimiz artarak devam edecek.” diyen Başbakan Yıldırım 2018 yılında tarımda verim ve kaliteyi arttırabilmek için, desteklemeleri de o oranla arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. yapılan desteklemeyle amaçlarının tarımın korunmasının yanında toprağın korunmasını da hedeflediğini söyledi.

Tasarım | Fega Bilişim Teknolojileri